Home Ιερών Μητροπόλεων Η Εκκλησία στηρίζει το άσυλο ανιάτων
Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 08:43

Η Εκκλησία στηρίζει το άσυλο ανιάτων

Το άσυλο ανιάτων στην Κυψέλη επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Φιλανθρωπικής Εταιρείας της Αρχιεπισκοπής "Αποστολή" κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, για να δηλώσει τη συμπαράσταση και τη στήριξή του στο Διοικητικό Συμβούλιο, στους εργαζόμενους και στους ασθενείς, με αφορμή τα σοβαρά οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν και δημιουργούν προβλήματα λειτουργίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τους ασθενείς και τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε από την πρόεδρο κ. Ιωάννα Ηλιάδη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. "Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε μία σοβαρή ποσότητα φαρμάκων" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως "θα μπορούσαμε από το φαγητό που διανέμουμε στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής να διαθέσουμε 250 μερίδες καθημερινά μέχρι να προκύψει κάτι καλύτερο και το κράτος αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Θα κοιτάξουμε, επίσης, πως αλλιώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε το ίδρυμα και πως θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τη στήριξή μας".

Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στα προγράμματα της Αποστολής και στη συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τόνισε πως θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν για τους ασθενείς του ασύλου ένα σημαντικό αριθμό φαρμάκων.

Το άσυλο Ανιάτων είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό σωματείο.

Συστάθηκε το 1893, με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών του, παρέχοντας σε χιλιάδες ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και επιπροσθέτως υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών.


Πηγή: http://www.ecclesia.gr

Site Created by Pixel Orange