Home Ιερών Μητροπόλεων Συμμετοχή των Παιδικών & Νεανικών χορωδιών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε βιντεοσκόπηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο
Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2021 10:46

Συμμετοχή των Παιδικών & Νεανικών χορωδιών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε βιντεοσκόπηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο

flyer3

Σεβαστοί πατέρες

Αγαπητά μας παιδιά, νέοι και νέες

Ο Θεός θέλησε, τη λαμπρή αυτή επέτειο των διακοσίων χρόνων από τον ξεσηκωμό του Γένους μας να την περάσουμε με πρωτόγνωρες δυσκολίες, των οποίων τις επιπτώσεις θα αλλάξουν για πολύ καιρό την καθημερινότητα μας.

Προκειμένου να τιμήσει την επέτειο αυτή, η Εκκλησία μας προετοίμαζε σχεδόν επί δέκα έτη γεγονότα κάθε μορφής, έχοντας προγραμματίσει την κορύφωση των εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του έτους που ήδη διανύουμε.

Κεντρικό γεγονός όλων αυτών των πρωτοβουλιών θα αποτελούσε μια μεγαλειώδης συναυλία 1821 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με συμμετοχή παιδικών & νεανικών εκκλησιαστικών χορωδιών απ όλη την Ελλάδα, Μουσικών συνόλων και Παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων. Η αναγγελία του γεγονότος αυτού είχε ήδη δημοσιοποιηθεί στο επίσημο πρόγραμμα των εορτασμών που δημοσίευσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος πριν ενάμιση χρόνο.

Είχαν προγραμματιστεί κοινές πρόβες χορωδιών και παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων ανά Περιφέρειες, σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Παρά τις μεγάλες αντιξοότητες, η Ιερά Σύνοδος έκρινε πως η εκδήλωση αυτή πρέπει πάση θυσία να πραγματοποιηθεί, όχι μόνον για να αποτελέσει φόρο τιμής στη θυσία των Πατέρων μας αλλά και να δώσει στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία μία μαρτυρία ιστορικής μνήμης μέσω ενός πρωτοφανούς και λαμπρού καλλιτεχνικού γεγονότος.

Όμως, μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 εμπόδισαν όλα τα καλλιτεχνικά σύνολα, όχι μόνο της Eκκλησίας αλλά όλης της ελληνικής κοινωνίας, να πραγματοποιήσουν πρόβες και να παρουσιάσουν παραστάσεις. Μέρος των μέτρων αυτών ισχύουν μέχρι και σήμερα με αβέβαιη την λήξη τους. Για το σκοπό αυτό οι αρμόδιες Συνοδικές Επιτροπές κράτησαν σταθερή του στοχοθεσία της μεγάλης αυτής της συναυλίας αλλάζοντας όμως τη μορφή της. Έτσι, η συναυλία αυτή θα πραγματοποιηθεί χωρίς κοινό -εκτός εάν οι συνθήκες αλλάξουν- και θα βιντεοσκοπηθεί, με σκοπό την τηλεοπτική μετάδοση της και την έκδοση πολυτελούς δωρεάν αναμνηστικού λευκώματος με DVD, ώστε τα παιδιά και οι νέοι της Εκκλησίας, όχι μόνο να γιορτάσουν με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη επέτειο αλλά και να αποκτήσουν ένα πολύτιμο ενθύμιο ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο έχει παραχωρηθεί στην Εκκλησία της Ελλάδος για το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου με Γενική πρόβα την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι νέοι της Εκκλησίας που συμμετέχουν στις παιδικές και νεανικές χορωδίες των Ιερών Μητροπόλεων, ενοριών και συνεργαζόμενων φορέων. Θα συμπράξουν κορυφαίοι τραγουδιστές και καλλιτέχνες, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν τα νεοσύστατα Μουσικά Σύνολα της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, μικρή συμφωνική ορχήστρα και χορωδία).

Όσοι Υπεύθυνοι ιερείς Νεότητος ή Μαέστροι επιθυμούν να συμμετέχουν οι Παιδικές & Νεανικές χορωδίες τους σε αυτό το μοναδικό γεγονός, πρέπει να συλλέξουν συμμετοχές μέχρι τέλος Ιουνίου για να στείλουν την Αίτηση Συμμετοχής, που επισυνάπτουμε, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. έως 30 Ιουνίου, με τον αριθμό μελών -κατά προσέγγιση- και στη συνέχεια να κάνουν πρόβες από τέλος Αυγούστου ή 1η Σεπτεμβρίου, επάνω στο ηχητικό υλικό της ορχήστρας, που θα έχει ήδη σταλεί.

 

Ελάχιστο όριο μελών κάθε χορωδίας ορίζεται τα 15 μέλη. 

 

Θα στείλουμε τις παρτιτούρες και ανάλογο ηχητικό υλικό, μέσα στον Ιούλιο για να τα μελετήσουν οι Μαέστροι πριν αρχίσουν τις πρόβες.

 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 6906489186, κα Χρυσούλα Τσιμούρη, υπεύθυνη συντονισμού χορωδιών.

 p

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ2

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ EMAIL  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

ait

Site Created by Pixel Orange