Team

Team

Ἡ Ἱερά Μητρόπολή μας θέλουσα νά μᾶς προετοιμάσει κατάλληλα, προκειμένου νά ὑποδεχθοῦμε τήν «Μητρόπολιν πασῶν τῶν ἑορτῶν», δηλαδή τά Χριστούγεννα, διοργανώνει ἑόρτια ἐκδήλωση τήν Κυριακή 15 Δεκεμβρίου τρ.ἔ. καί ὥρα 19:00  στόν Ἱερό Ναό Ἁγίας Τριάδος Γλυφάδας.
          Ὑμνους τῆς Ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων θά ἀποδώσει χορός Σπουδαστῶν τῆς Σχολῆς Βυζαντινῆς Ἐκκλησιαστικῆς Μουσικῆς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ὑπό τήν διεύθυνση τοῦ Πρωτοψάλτου κ. Διονυσίου Ἠλιοπούλου καί ἡ χορωδία τῶν Ἱεροψαλτῶν τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως, ὑπό τήν διεύθυνση τοῦ Πρωτοψάλτου κ. Ἠλία Φραγκάκη, ἐνῷ ἡ παραδοσιακή χορωδία τῆς Σχολῆς Βυζαντινῆς Μουσικῆς, ὑπό τήν διεύθυνση τοῦ κ. Ἰωάννη Ἀβραμίδη, θά τραγουδήσει κάλαντα τοῦ Δωδεκαημέρου ἀπό διάφορες περιοχές τῆς πατρίδος μας.
Στήν ἑόρτια αὐτή ἐκδήλωση ἐπίκαιρα θά ὁμιλήσει ὁ Ἱεροκήρυκας τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως Ἀρχιμανδρίτης π. Νήφων Συριανός.
 
                                                                         Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης,  Πραγματοποιήθηκε η  Χριστουγεννιάτικη  Καλλιτεχνική και Φιλανθρωπική Εκδήλωση, που διοργάνωσε το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ναού.
 
Ο σκοπός της προσπάθειας  ήταν τριπλός: α) Να συναισθανθούμε την μεγάλη φιλανθρωπία Του Θεού, να γίνει άνθρωπος για να μας σώσει, β) Να ενισχυθεί το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού, για τις αυξημένες υποχρεώσεις του για τις άγιες ημέρες των εορτών και γ) Να υπάρχει η δυνατότητα στους  καιρούς οικονομικής κρίσης που ζούμε, με λίγα χρήματα να αγοράσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, σε συμβολικές τιμές, δώρα και  προϊόντα για τους ίδιους και τους οικείους μας.
 
Η δράση της Εκδηλώσεως ήταν επίσης τριπλή : Ξεκινήσαμε με το Καλλιτεχνικό-πολιτιστικό κομμάτι της Εκδηλώσεως, από την χορωδία του Ιερού Ναού, με συνοδεία μουσικών οργάνων. Η χορωδία ερμήνευσε τα εξής Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα : 1. Χαίρε η γη, 2. Άγια Νύχτα, 3. Γκλόρια, 4. Βυζαντινά Κάλαντα, 5. Επτανησιακά Κάλαντα. 6. Μικρασιάτικα Κάλαντα.  και 7. Αθηναϊκά Κάλαντα.

 
Για να τα ακούσετε τα τραγούδια δείτε το σχετικό βίντεο.https://youtu.be/-s6kN5oD5t4
 
  
Την παρουσίαση του προγράμματος είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος  Χρήστου.
 
Ακολούθησε η Προβολή ταινίας μικρού Μήκους «Χριστουγεννιάτικο Αντι-παραμύθι» του Σκηνοθέτη και Κατηχητή της Μητροπόλεως κ. Ευθυμίου Χατζή, ο οποίος ήταν παρόν και έκανε μια απαραίτητη εισαγωγή για την ταινία
 

 

 
Παράλληλα  της Εκδηλώσεως,  στο Πνευματικό Κέντρο, όσοι το επισκέφτηκαν διαπίστωσαν ότι είχε στηθεί με πολύ μεράκι μια  Φιλανθρωπική Αγορά. Οι επισκέπτες βρήκαν στολίδια, κεριά, δώρα, διακοσμητικά, χειροποίητα και παραδοσιακά γλυκά, λευκά είδη, παιχνίδια, κάρτες, βιβλία, κρασιά κ.α, όλα προσφορές και χειροτεχνίες των κυριών Ενοριτών μας. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την κάλυψη των ποικίλων αναγκών των αναξιοπαθούντων οικογενειών της Ενορίας μας.
 
Μετά το τέλος της ταινίας ακολούθησε το Θεολογικό μέρος που ήταν η ανάλυση της ταινίας από τον π. Αντώνιο και τον κ. Χατζή, όπου βλέπουμε με βάση την ταινία ότι ο άνθρωπος αρνείται να γίνει σκουλίκι για να τα σώσει, αλλά ο Θεός μας αντίθετα ξέρουμε ότι έγινε ο άνθρωπος για να σώσει το πλάσμα του.  
 
 
Σε κάθε μέρος της Εκδηλώσεως που ολοκληρωνόταν ο π. Αντώνιος, ευχαριστούσε όλους και όλες, που συνέβαλαν σε αυτή την Εκδήλωση, η οποία ομολογουμένως έφτασε τον τριπλό στόχο που είχαμε ως Ενορία θέσει. Τον κ. Χατζή για την ανταπόκριση στη πρόσκλησή μας για την προβολή και την θεολογική ανάπτυξη του ενδιαφέροντος θέματός της ταινίας.  Τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου που ετοίμασαν όλα αυτά τα αριστουργήματα στην έκθεση. Τις κυρίες και τους κυρίους που συνόδευσαν με τα όργανα και αποτελούν την μεικτή χορωδία μας με επικεφάλη την χοράρχη κ. Χρυσούλα Βενιώτη, (Κιθάρα κ. Μάρκος Ψαρέλης, Μαντολίνο:  κ. Δαβίδ Ζούτσος) για το πολύ ωραίο μουσικό αποτέλεσμα και τέλος όλο τον κόσμο που έμεινε ως το τέλος, Τέλος ευχήθηκε ο π. Αντώνιος, σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένα!                                
 

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ανθρώπων με αναπηρία, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Σε συνεργασία με το κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «ΕΣΤΙΑ», η Νεανική Εστία του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού με υπεύθυνο τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Χριστοδούλου (μετεκπαιδευθέντα στην ειδική αγωγή και την ψυχολογία παιδιών και εφήβων) και την πρεσβυτέρα του Αγαθή Μάγγανου - Χριστοδούλου(Med ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης), δημιούργησαν και εγκαινίασαν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα κατηχητικής προσέγγισης διάρκειας μίας διδακτικής ώρας. Αυτό περιελάμβανε ξενάγηση και γνωριμία με τον ιερό ναό, προβολή διδακτικής ταινίας μικρού μήκους, τραγούδι, κέρασμα, ανοιχτή συζήτηση και ξενάγηση στο νεανικό κέντρο. Σκοπός του προγράμματος που θα επαναληφθεί σύντομα, είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της αντιληπτικής ικανότητας, της γνωριμίας με τον ιερό ναό, τα μυστήρια και την πνευματική ζωή. Ένας κύριος στόχος επίσης, είναι να αισθάνονται οικεία και όμορφα στον χώρο της Εκκλησίας αισθανόμενοι τη στοργική της αγκαλιά. Τα αγγελάκια αναχωρώντας από τον Ιερό Ναό, εξωτερίκευσαν τη συγκίνησή τους μοιράζοντας αγκαλιές και αγάπη προς τους υπευθύνους. Να σημειωθεί ότι σε τέτοια προγράμματα δεν αρκεί μόνο η καλή θέληση. Χρειάζεται μελέτη, προσεκτική οργάνωση και γνώση πάνω σε θέματα συνανθρώπων μας με αναπηρία.

Με την χάρη Του Θεού, την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου καθώς και με πολύ ενθουσιασμό από μέρους των παιδιών ξεκίνησε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, το διενοριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020. Το πρωτάθλημα διεξάγεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή Ρουφ σε τέσσερις κατηγορίες Δημοτικού – Γυμνασίου - Λυκείου και Κατηχητών/Φοιτητών/ Ενηλίκων.

Με στόχο την καλλιέργεια του εκκλησιαστικού ήθους, την ψυχαγωγία και του «ευ αγωνίζεσθαι» το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά το πρωτάθλημα και γενικά αθλητικές δραστηριότητες με ιδιαίτερη επιτυχία παρέχοντας την δυνατότητα σε παιδιά και νέους να γνωρίζονται, να επικοινωνούν μεταξύ τους καθώς και να αναπτύσσουν το αίσθημα του ευγενούς συναγωνισμού, μέσα από τους κανόνες που το διέπουν.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στους Υπευθήνους Ιερείς Νεότητος των Ενοριών που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια με πολύ χαρά. Επίσης θερμές ευχαριστίες αξίζουν στον Νοσηλευτή μας π. Απόστολο Δάμκαλη, στους Διαιτητές, στην Γιατρό μας κα Αναστασία Σακαγιάννη που παρευρίσκονται κατά τους αγώνες, στον φωτογράφο μας κ. Χρήστο Λαρισαίο και βεβαίως στα παιδιά μας αλλά και τους γονείς τους.

Τα αποτελέσματα της πρώτης Αγωνιστικής έχουν ως εξής:

Κατηγορία Δημοτικού

1η Αγωνιστική

Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου (3) – Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Όπλων (8)

Κατηγορία Γυμνασίου

1η Αγωνιστική

Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών (1) – Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού Γκύζη (9)

Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Όπλων ( 2) – Ι. Ν. Αγ. Αναρύρων Ηλιούπολης (5)

Κατηγορία Λυκείου

1η Αγωνιστική

Ι. Ν. Αγ. Ζώνης Πατησίων (8) – Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων Ηλιούπολης (5)

Κατηγορία Ενηλίκων

1η Αγωνιστική

Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού Γκύζη (1) – Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων Ηλιούπολης (0)

DSC 5733

DSC 5734

DSC 5745

DSC 5890

IMG-8888feebfa6795d0946535df4ceef1f1-V

IMG-88894df149a126c5d1c26e82db4214eb-V

IMG 20191208 223558

 

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ & Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ
Ο Σωτήρας του κόσμου γεννιέται Χριστούγεννα Η Γέννηση του Χριστού
3  10k genealogia-mantuitorului

Τα νέα των κατηχητικών μας σχολείων

Επισκεφτείτε το ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

της ιστοσελίδας catichisi.gr
ms

Με χαρά περιμένουμε φωτογραφικό υλικό από τα μαθήματα και τις δραστηριότητες των κατηχητικών σχολείων σας στο νέο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

Ἐκδήλωση γιὰ μιὰ ἄγνωστη Ὁσιακὴ καὶ Ἱεραποστολική Μορφή
  ΑΦΙΕΡΩΜΑ  ΣΤΟΝ   ΟΣΙΟ  ΑΜΦΙΛΟΧΙΟ  ΤΟΝ ΕΚ ΠΑΤΜΟΥ
ΑΙΘΟΥΣΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ -ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΝΙΤΣΗΣ 24-11-2019
ΑΙΘΟΥΣΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  Κ.Δ.Α.Π. ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ  1-12-2019
Πατήστε εδώ για να δείτε Παρουσίαση της εκδηλώσεως και φωτογραφικό υλικό
 Ἡ Μητρόπολις μας σᾶς  προσκαλεῖ νά παρακολουθήσετε  τό «Φιλανθρωπικό Φιλικό Ἀθλητικό τουρνουά ποδοσφαίρου», πού διοργανώνει ὁ Ἀθλητικός Ὀργανισμός τῆς Μητροπόλεώς μας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ», σέ συνεργασία μέ τήν  Γενική Γραμματεία Ἀθλητισμοῦ, τόν Δῆμο Γλυφάδας, τήν Ἑλληνική Ἀστυνομία,  τό Ἱπποκράτειο Νοσοκομεῖο, τά ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, τήν ΕΡΤ, τόν SPORTFM, τήν ΣΤΑΣΥ (Μέσα Μαζικῆς Μεταφορᾶς), τήν ΠΟΕ-ΔΟΥ, τήν ΕΡΑΣΠΟΡ τόν Ὅμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, , τήν ΟΥΝΕΣΚΟ Νοτίων Προαστίων, τό Θουκυδίδειο καί τό Κοῦρος Club.
     Τό «τουρνουά» θά πραγματοποιηθῇ γιά νά ἐνισχυθοῦν ἡ Κοινωνικῆ Ὑπηρεσία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας «ΦΩΛΙΑ ΕΛΠΙΔΟΣ» τό Κοινωνικό Παντοπωλεῖο τοῦ Δήμου Γλυφάδας ἐν  ὄψει τῶν αὐξημένων ὑποχρεώσεών τους γιά τούς ἐμπερίστατους ἀδελφούς μας κατά  τίς ἡμέρες τῶν Χριστουγέννων. Ἐπίσης θά στηριχθῇ ἠθικά καί οἰκονομικά ἡ Μυρτώ, πού ἔγινε γνωστή στό Πανελλήνιο ἀπό τήν τραγική περιπέτειά της στήν Πάρο τό καλοκαίρι τοῦ 2012.
       Τό ἀγωνιστικό πρόγραμμα θά διεξαχθῇ στό  Κλειστό Γήπεδο ΔΑΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΜΑΚΗΣ ΛΙΟΥΓΚΑΣ (Φοίβης 14 & Λεωφόρος Δημάρχου Ἀγγέλου Μεταξᾶ)  τήν Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019, ἀπό τίς 11:00 π.μ. ἕως τίς 3:00 μ.μ.
    Στήν ὄμορφη αὐτή Φιλανθρωπική Ἀθλητική Γιορτή, οἱ φίλαθλοι θά προσφέρουν ἀντί εἰσιτηρίου συσκευασμένα τρόφιμα μακρᾶς διαρκείας ὅπως λάδι, ὄσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ἀλεύρι, ζάχαρη κ.ἄ.
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
    ΘΕΜΑ: Διοργάνωση Ἐνοριακῆς Άγορᾶς (Bazaar) ἐν ὄψει τῆς Ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων.
 

 

Ἀγαπητοί Ένορίτες,
Στά πλαίσια τῆς ἐνισχύσεως τοῦ Φιλοπτώχου Ταμείου τῆς Ἐνορίας μας, προγραμματίζουμε, εἰς τό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναού μας, νά διοργανώσουμε Ἐνοριακή Ἀγορά (Bazaar) ἐν ὄψει τῆς Ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων. Ὅσοι ἐπισκεφθοῦν τήν Ἐνοριακή Ἀγορά θά μποροῦν μέ λίγα χρήματα νά ἀγοράσουν, σέ πολύ καλές τιμές, δῶρα καί  προϊόντα γιά τούς ἴδιους καί τούς οἰκείους τούς ὅπως : στολίδια καί κεριά διακοσμητικά, χειροποίητα  παραδοσιακά γλυκά, λευκά εἴδη, παιχνίδια, κάρτες, βιβλία, ὅλα δημιουργίες καί προσφορές Ἐνοριτῶν μας.
Οἱ ἡμέρες καί ὧρες λειτουργίας τῆς Ἐνοριακῆς Ἀγορᾶς θά εἶναι: Κυριακή 8/12 και 22/12 ἀπό τίς 10.30 π.μ. ὥς 12.30 μ.μ.
Παράλληλα μέ τήν Ἐνοριακή Ἀγορά προγραμματίζουμε θεολογικό ἐπίκαιρο καταρτισμό. Διά μέν τίς 8/12 θά προβληθῇ ἡ Ταινία Μικροῦ Μήκους : «Χριστουγεννιάτικο Ἀντι-Παραμύθι» τοῦ Σκηνοθέτη κ. Εὐθυμίου Χατζῆ (Κατηχητοῦ τῆς Μητροπόλεως μας) ὁ ὁποῖος ἐν συνεχεία θά τήν σχολιάση θεολογικά στούς θεατές καί θά ἀπαντήση σέ τυχόν ἐρωτήσεις. Μετά τό τέλος τῆς συζητήσεως ἡ χορωδία τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ μας, θά ἀποδώση ἐπίκαιρα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και τραγούδια. Διά δέ τίς 22/12 ὁ Συγγραφέας κ. Γεώργιος Μαυρομάτης θά ἀναπτύξει ἐπίκαιρο  θέμα γιά τήν Γέννηση τοῦ Θεαθρώπου.
 
Σάς περιμένουμε μέ ἀγάπη
Διά τό Ἐνοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο
 
Πρωτοπρεσβύτερος  π. ντώνιος Χρήστου
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 322
Site Created by Pixel Orange