Team

Team

Εκδρομή - λήξη κατηχητικών

                            Κατασκήνωση "Χριστού πηγή", στην Χρυσοπηγή Σερρών 27/5/2023

                            Κατασκήνωση "Χριστού πηγή", στην Χρυσοπηγή Σερρών. 27/5/2023

 Το Σάββατο 27 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η εκδρομή μας στις Σέρρες. Μια μέρα που μας γέμισε ψυχικά και σωματικά. Μια μέρα όπου μικροί και μεγάλοι γίναμε ένα!

Στις 7.00π.μ. ήμασταν όλοι παρόντες στην πλατεία Ηρώων. Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο μέσα σε μόλις δέκα λεπτά. Ξεκινήσαμε με τη χάρη του Θεού, κάνοντας την πρωινή προσευχή μας καθ' οδόν.

Πρώτος μας σταθμός το μοναστήρι  του Τιμίου Προδρόμου, στο Ακριτοχώρι Σερρών. Ξεναγηθήκαμε στο μοναστήρι και στον πανέμορφο Ιερό Ναό, έναν ναό διαφορετικό από όλους τους άλλους με τις ολόσωμες εικόνες του τέμπλου! Και όχι μόνο... Η αγάπη και η φιλοξενία των αδελφών ήταν μεγάλη!


 

 Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε προς την κατασκήνωση της Χρυσοπηγής. Εκεί μας περίμενε ο π. Πρόδρομος. Γρήγορα στήθηκαν οι δύο μεγάλες ομάδες, η κόκκινη και η κίτρινη. Με το σφύριγμα ξεκίνησε το Stratego, γέμισε όλη η κατασκήνωση φωνούλες και χαρούμενα πρόσωπα. Νικήτρια ομάδα δεν είχαμε καθώς στο δεύτερο γύρο βγήκαν ισοπαλία! 

ο

Μετά το παιχνίδι, γεμίσαμε τις μπαταρίες μας με σπιτικό φαγητό, βγήκαμε φωτογραφίες και τα παιδιά παρέλαβαν το ενθύμιό τους, ένα βιβλίο με το βίο και τα θαύματα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, για τους μικρούς και τους μεγάλους, αφού ήταν και η μνήμη του την ημέρα της εκδρομής.  Στη συνέχεια, η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων μας αναζωογόνησε με το πράσινο, τη λίμνη, τους καταρράκτες, τα όμορφα γεφυράκια, τις πάπιες... Αλλά και με έναν τονωτικό καφέ για τους συνοδούς μας.

 

Θα έλεγε κανείς, πως φτάσαμε στο τέλος αυτής της εκδρομής, όμως το καλύτερο πάντα το αφήνουμε για το τέλος! 

Η επίσκεψη μας στο ναό του Αγίου Αντωνίου & της Αγίας Μαρίνας ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε. Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα μνημείο τέχνης του 1700μ.Χ. 

 Εκεί μας περίμενε ο σεβαστός π. Παναγιώτης Κουτσίδης. Αφού μας έδωσε σημαντικές πληροφορίες για το ναό, είχαμε τη χαρά να προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, αλλά και ολόκληρο το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίνας που ευωδίαζε! 

 

 
Με τις ευλογίες λοιπόν του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, της Αγίας Μαρίνας αλλά και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου που ήταν η μνήμη του, πήραμε το δρόμο της επιστροφής για τον Πολύγυρο. 

Η  διαδρομή της επιστροφής μας φάνηκε  πολύ σύντομη, αφού έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του καθιερωμένου, πλέον, παιχνιδιού μας, Φύλακας Άγγελος! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο παιχνίδι έλαβαν μέρος όχι μόνο τα κατηχητόπουλά μας, αλλά και οι συνοδοί με τους κατηχητές. Ένα παιχνίδι όχι όπως όλα τα άλλα, ανταγωνισμού, αλλά ένα παιχνίδι που συσφίγγει τις σχέσεις, δημιουργεί νέες φιλίες και νέους δεσμούς μεταξύ των παιδιών, οικογενειών, γειτόνων, συναδέλφων κ.ά. 

Στην συνέχεια κάναμε το Απόδειπνο και τέλος μικροί - μεγάλοι μίλησαν στο μικρόφωνο δίνοντας το δικό τους μήνυμα (εντυπώσεις της χρονιάς και της εκδρομής) για το κατηχητικό σχολείο μας. 

Να είμαστε όλοι γεροί, να περάσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι κοντά στο Χριστό, να κρατήσουμε στη μνήμη μας, όλα αυτά που ζήσαμε και να μας αξιώσει ο Πανάγαθος Θεός, να συναντηθούμε και πάλι τον Οκτώβριο με νέες δράσεις και νέες πνευματικές εμπειρίες! 

                                                               Καλό καλοκαίρι!!! 


 Υ. Γ. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον κύριο Νίκο Παπαπαναγιώτου για την κάλυψη με το drone αλλά και τη σύζυγο κυρία Εύη Μαστοράκη για τις υπέροχες φωτογραφίες. Καθώς και την κ. Αγγελική Γιάνκο. 

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Σ τ η ν      κ ο ν ι τ σ α

Αὐτὴν τήν Κυριακή, 28 Μαΐου 2023  καί ὥρα 9:00 - 10:00 τὸ πρωΐ,  

στὸ Παρεκκλήσιο τοῦ  Ἁγίου Γεωργίου (κάτω ἀπὸ τὸν Ἱ. Ναὸ τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ Κονίτσης), 

θὰ τελεσθεῖ Θεία Λειτουργίαεἰδικὰ γιὰ τὰ παιδιὰ τῶν Σχολείων τῆς Πόλης μας. 

Εἶναι μιὰ εὐκαιρία γιὰ ὅσους ἐπιθυμοῦν,  ἀφοῦ προετοιμαστοῦν, νὰ κοινωνήσουν. 

Θὰ ἐπακολουθήσει μικρὴ δεξίωση,  κάποιες προβολές καὶ ἀρκετὸ παιχνίδι στὴν «ΠνευματικὴΣτέγη».

 

ΣΤΟΝ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ

 Αὐτὸ τὸ Σάββατο, 27 Μαΐου 2023 στὶς 1:00 τὸ μεσημέρι στὴν Αἴθουσα τῆς Ἐνορίας τοῦ Ἁγ. Παντελεήμονος Παρακαλάμου  θὰ παρουσιασθεῖ ἕνα μουσικὸ πρόγραμμα ἀπὸ τὰ παιδιὰ τῶν Κατηχητικῶν τοῦ Παρακαλάμου, τοῦ Δελβινακίου καὶ τῶν Δολιανῶν, ἐπὶ τῇ λήξει τῶν Κατηχητικῶν Συνάξεων. 

Ἐπιπλέον θὰ παρουσιασθοῦν κάποιες προβολὲς σχετικὰ μὲ τὶς δραστηριότητες τῆς φετινῆς Κατηχητικῆς χρονιᾶς, καθὼς καὶ ἕνα βίντεο ἀπὸ τὴν Κατασκήνωσή μας στὴν Γκούρα. 

Καὶ στὶς δύο ἐκδηλώσεις στὴν Κόνιτσα καὶ στὸν Παρακάλαμοθὰ δοθοῦν τὰ ἐνθύμια στὰ παιδιὰ τῶν Κατηχητικῶν Συνάξεων, καθὼς καὶ οἱ βραβεύσεις στοὺς διαγωνισμούς.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

Θερμὲς εὐχαριστίες ὀφείλονται στὶς καλές μας τὶς κυρίες ποὺ ἑτοίμασαν γιὰ τὰ παιδιὰ γλυκίσματακαὶ... τερψιλαρύγγια ποὺ θὰ δοθοῦν καὶ στὶς δύο ἐκδηλώσεις.

Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου 2023,  στο Κλειστό Γυμναστήριο της Βάρης, διεξήχθηκαν 5 τελικοί  του Αθλητικού Οργανισμού «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ» της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β.! Οι δύο τελικοί (ανδρών και γυναικών) αφορούσαν το Γ΄ Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης και του Θ΄ Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης.

 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 6 Ιουνίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν δύο  αγώνες που αφορούσαν την Πετοσφαίριση (Βόλεϋ) :

α) Στις 6:00 μ.μ. ένας τελικός Γυναικών μεταξύ των Ενοριών Κοίμηση Δικηγορικών Γλυφάδας- Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας με νικήτρια  ομάδα την Ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας (0-2 στα σετ).

 

β) στις 7:15 μ.μ. ένας τελικός Ανδρών μεταξύ των Ενοριών: Κοίμηση Δικηγορικών Γλυφάδας-Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, με νικήτρια την Ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών με ανατροπή στο τέλος (3-2 στα σετ).

 

και γ) στις 8:15 μ.μ. ένας τελικός Ανδρών Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των Ενοριών: Κοίμηση Δικηγορικών Γλυφάδας σε συνεργασία με την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας (μεικτή ομάδα) εναντίον της Ενορίας Προφήτη Ηλία Κόρμπι Βάρης, με νικήτρια του Προφήτη Ηλία με ανατρόπη στο τέλος με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα

 

Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές των μεταλλίων και των Κυπέλλων  από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Αντώνιο και τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριο Κωνσταντέλλο οι οποίοι απέδωσαν τα εύσημα σε όλους τους αθλητές και των δύο φύλων οι οποίοι αγωνίστηκαν με το πνεύμα της καλής άμιλλας σε αθλητικά πλαίσια και με τον απαραίτητο σεβασμό και αγάπη μεταξύ των μελών των ομάδων.

 

Στο τέλος σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και σε φιλάθλους περίμεναν και απόλαυσαν δροσιστικές γρανίτες και χυμούς.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 7 Μαΐου, στο ίδιο γήπεδο στην Καλαθοσφαίριση είχαμε δύο τελικούς μεταξύ των Ενοριών Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας και του Προφήτη Ηλία Κόρμπι Βάρης. Αναλυτικότερα :

 

 

α) Στις 7:45 μ.μ. πραγματοποιήθηκε ένας τελικός Καλαθοσφαίρισης αγοριών Δημοτικού με νικήτρια την ομάδα του Προφήτη Ηλία.

 

και β) στις 8:45 μ.μ. ένας τελικός αγοριών Καλαθοσφαίρισης Γυμνασίου με νικήτρια την Ομάδα του Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας.Και οι δύο αυτές αναμετρήσεις έγιναν σε αθλητικά πλαίσια, με ωραίο θέαμα, εναλλαγές στο σκορ και πολύ κλειστές και δυνατές άμυνες κάτι που δικαιολογεί την σχετικά χαμηλή παραγωγικότητα σε πόντους στα παιχνίδια.

Στο τέλος των αγώνων τις Απονομές των Μεταλλίων και των Κυπέλλων έκανε ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αντωνίου και Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος και του Αθλητικού Οργανισμού π. Αντώνιος Χρήστου και το μέλος της Επιτροπής Νεότητος π. Αρσένιος Τζαμουζάκης Στο τέλος της βραδιάς, όλοι οι αθλητές και αρκετοί φίλαθλοί, γεύτηκαν, προσφορά της Μητροπόλεως γευστικά χοιρινά σουβλάκια και αναψυκτικά.

 

 

Επόμενοι Αθλητικοί αγώνες της Ιεράς Μητροπόλεως είναι στις 28 Μαΐου 2023 στο 6ο Ανοιχτό Γυμναστήριο Γλυφάδας και αφορούν τον Στίβο και σε εξέλιξη είναι οι αγώνες πρωταθλήματος ποδοσφαίρου όπου  ολοκληρώνονται οι τελευταίες αγωνιστικές και θα γίνουν την ίδια μέρα και οι απονομές μαζί με τον Στίβο.

Εκ του Αθλητικού Οργανισμού της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
19194
 
 

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ & Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ Η ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΑ
& ανάλυση ευαγγελικών αναγνωσμάτων μέχρι την Πεντηκοστή

ψ
 

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΑΣ
& ανάλυση ευαγγελικών αναγνωσμάτων μέχρι την Πεντηκοστή

β

 

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ

"ΔΟΣ ΜΟΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΥΔΩΡ"

ω

 

"ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!" 
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος
Συνοδική Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
Ιστορική εκδήλωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την επέτειο των 100 χρόνων
από την Μικρασιατική καταστροφή
8 Οκτωβρίου 2022
1
DSC08633
DSC100026
Δείτε αφιέρωμα για την εκδήλωση και φωτογραφικό υλικό

 

"ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ"
Παναθηναϊκό Στάδιο 
11/09/2021
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος
Συνοδική Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

"Για την Πίστη και τη Λευτεριά" - Συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο 11/09/2021
Δείτε το αφιέρωμα για την εκδήλωση
Δείτε φωτογραφικό υλικό

 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ

DSC9945.jpg-nggid041423-ngg0dyn-800x600x100-00f0w010c010r110f110r010t010

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ 10η ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΣΑΣ

Θέμα: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΑΡΧ

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ 9η ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΣΑΣ
και λοιπού έντυπου επικοινωνιακού υλικού

των Ι.Μητροπόλεων και ενοριών
showroom-art-gallery-empty-museum-room-interior-vector-26578478
Έναρξη λειτουργίας κατηχητικών σχολείων και Νεανικών συντροφιών 2022-2023

 

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ
για παιδιά και εφήβους
www.catichisi.gr

museum

Σας προτείνουμε Συλλογές που έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας

 

ΣΥΛΛΟΓΗ 1η
ΜΙΚΡΑ ΒΙΒΛΙΑ (mini books) ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ & ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ

m

 

ΣΥΛΛΟΓΗ 2η
ΣΕΙΡΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μ2
Πατήστε το εικονίδιο για να δείτε τη συλλογή
Περιλαμβάνει 27 σειρές κατηχητικών μαθημάτων
Ευχαριστούμε θερμά τις Ι.Μητροπόλεις που στηρίζουν το έργο μας και μας αποστέλλουν, διαρκώς, νέο κατηχητικό υλικό.
Περιμένουμε και τα δικά σας κατηχητικά μαθήματα στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

 

ΣΥΛΛΟΓΗ 3η
ΣΕΙΡΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

Μ4
Πατήστε το εικονίδιο για να δείτε τη συλλογή
Περιλαμβάνει 11 σειρές κατηχητικών μαθημάτων
Ευχαριστούμε θερμά τις Ι.Μητροπόλεις που στηρίζουν το έργο μας και μας αποστέλλουν, διαρκώς, νέο κατηχητικό υλικό. 
Περιμένουμε και τα δικά σας κατηχητικά μαθήματα στο email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

 
 

ΣΥΛΛΟΓΗ 4η
ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ

Μ3 
 
ΣΥΛΛΟΓΗ 5η
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Μ5
 

Τα νέα των κατηχητικών μας σχολείων

Με χαρά περιμένουμε κατηχητικό υλικό

(μαθήματα, τραγούδια, χειροτεχνίες, παιχνίδια, σελίδες ζωγραφικής κλπ), 

καθώς και ειδήσεις και φωτογραφικό υλικό 

από τις δραστηριότητες των κατηχητικών σχολείων σας

στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

Κυριακή, 14 Μάιος 2023 07:04

"Δος μοι τούτο το ύδωρ" [Γ.Λ.14-05-2023]

Με χαρά περιμένουμε τις προτάσεις, τα μαθήματα και τις ειδήσεις των κατηχητικών σχολείων σας στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
GREEK-EASTER-ΠΑΣΧΑ-3-1280x448


 
ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

26o μάθημα: Κυριακή της Σαμαρείτιδος

19194

 
Γνωριμία με τους Αγίους της Εκκλησίας μας
Δείτε τέσσερις συλλογές κατηχητικών μαθημάτων
ηη

 

1. ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Δ' 5-42
1

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ  

ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΙΑ' 19-30

2

 

 2. ΠΡΟΣΕΥΧΗ

"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"

27mpr2

"ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΑΣΑΜΕΝΟΙ"

Αναστασιν-Χριστου-θεασαμενοι 

"
ΑΝΑΣΤΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ"

anastas

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
PR

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
1. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού σχολείου

prosxolikh

2. 
Για εφήβους και νέους
παιδιά μέσης βαθμίδας

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Κυριακή της Σαμαρείτιδος

3. «ΔΟΣ ΜΟΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΥΔΩΡ»

Ηλία Λιαμή, δρ Θεολογίας, Αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας

 

4. Θεός, μοίρα, αναζήτηση, Αλήθεια, πειρασμοί

(Αγία Φωτεινή, η Σαμαρείτιδα και Ισαπόστολος)
27me

"ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ" Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 

 

KΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ

5.Survivor! Ζωή ή επιβίωση; (Η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού) 

28me

 "ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ" Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ  

 

Επιλέξτε από τη Συλλογή Διδακτικών ταινιών για εφήβους
v.e
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΕΣ
TR
 

Επισκεφτείτε το ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ 
της ιστοσελίδας catichisi.gr

 Πατήστε εδώ για να δείτε τις προτάσεις της εβδομάδας για τα παιδιά δημοτικού σχολείου. Ορισμένες από αυτές μπορούν να διαμορφωθούν για εφήβους γυμνασίου-λυκείου. Σχεδιασμός-Επιμέλεια αναρτήσεων: Χρυσούλα Τσιμούρη

 

Με χαρά περιμένουμε τις προτάσεις, τα μαθήματα και τις ειδήσεις των κατηχητικών σχολείων σας στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
GREEK-EASTER-ΠΑΣΧΑ-3-1280x448

 
ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

26o μάθημα: Κυριακή της Σαμαρείτιδος

1. ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Δ' 5-42
1

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ 

ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΙΑ' 19-30

2

 

Ι.Μ.ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ
2. ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ...
6Μ

 

3. ΠΡΟΣΕΥΧΗ

"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"

27mpr2

"ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΑΣΑΜΕΝΟΙ"

Αναστασιν-Χριστου-θεασαμενοι

"ΑΝΑΣΤΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ"

anastas

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
PR

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
KΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ

4. Η μετάνοια - Η Αγία Φωτεινή η Σαμαρείτιδα 

19.vrisko

ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ" 
Γεροντικό και άγιοι (για παιδιά δημοτικού)
Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 

5. Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, Η ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ" 

12K1
"ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ"-ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Κατηχητικό βοήθημα 2017-18 Ι.Μητροπόλεως Κέρκυρας, Παξών & Διαποντίων νήσων

 

KΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ

6. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ

zoi.27a  zoi.27adr
zoi27az

"AΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ" Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας

 

 H ANΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

7. "...Ανελήφθης εν δόξη..."

zoi27b  zoi27bdr
zoi27bz

"AΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ" Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας

8.Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
28a  28b  28c  28d  28e  28f  28g
"
ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ" ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΘΗΣΑΥΡΟΣ / Ι.Μ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ

 

Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ 

9. Η Κάθοδος του Αγίου Πνεύματος

zoi27c  zoi27cdr
zoi27cz

 "AΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ" Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας

10. Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ

25pr
Θέματα κατηχητικών συναντήσεων για παιδιά προσχολικής ηλικίας Ι.Μ.Πειραιώς 
Επιμέλεια θεμάτων: Ματίνα Στούμπου-Αντωνίου

11. "....Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης..."

zoi27d  zoi27ddr
zoi27dz

 "AΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ" Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας

12. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

samaritan1  samaritan2 blind1  blind2

Επιλέξτε ζωγραφιά από τη Συλλογή του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Catichisi 

z

 

13. Γνωριμία με τους Αγίους της Εκκλησίας μας
Δείτε τέσσερις συλλογές κατηχητικών μαθημάτων

ηη 
 
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού σχολείου

prosxolikh

2. 
Για εφήβους και νέους
παιδιά μέσης βαθμίδας
 

14.TΡΑΓΟΥΔΙ

Δείτε τη συλλογή τραγουδιών για τα κατηχητικά σχολεία
TR

 

Επισκεφτείτε το ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ 
της ιστοσελίδας catichisi.gr

 Πατήστε εδώ για να δείτε τις προτάσεις της εβδομάδας για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ορισμένες από αυτές μπορούν να διαμορφωθούν για παιδιά δημοτικού σχολείου. Σχεδιασμός-Επιμέλεια αναρτήσεων: Χρυσούλα Τσιμούρη

Κυριακή, 07 Μάιος 2023 02:11

" Ἄνθρωπον οὐκ ἔχω..." [Γ.Λ.07-05-2023]

Με χαρά περιμένουμε τις προτάσεις, τα μαθήματα και τις ειδήσεις των κατηχητικών σχολείων σας στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

26o μάθημα: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ

19194

 
Γνωριμία με τους Αγίους της Εκκλησίας μας
Δείτε τέσσερις συλλογές κατηχητικών μαθημάτων
ηη

 

1. ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Ε' 1-15
27e

 

 2. ΠΡΟΣΕΥΧΗ

"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"

27mpr2

"ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΑΣΑΜΕΝΟΙ"

Αναστασιν-Χριστου-θεασαμενοι 

"
ΑΝΑΣΤΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ"

anastas

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
PR

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
1. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού σχολείου

prosxolikh

2. 
Για εφήβους και νέους
παιδιά μέσης βαθμίδας

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

3. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ ΤΗΣ ΒΗΘΕΣΔΑ
Ηλία Λιαμή, Δρ. Θεολογίας, αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας
paralytoy-640x330

 "ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ" Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

4. Αθεΐα και νεανικές ψυχές
m26

 Κυριακή της Σαμαρείτιδος (14/5/2023) 

5. «ΔΟΣ ΜΟΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΥΔΩΡ»

Ηλία Λιαμή, δρ Θεολογίας, Αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας

 

6. Θεός, μοίρα, αναζήτηση, Αλήθεια, πειρασμοί

(Αγία Φωτεινή, η Σαμαρείτιδα και Ισαπόστολος)
27me

"ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ" Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 

 

Επιλέξτε από τη Συλλογή Διδακτικών ταινιών για εφήβους
v.e
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΕΣ
TR
 

Επισκεφτείτε το ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ 
της ιστοσελίδας catichisi.gr

 Πατήστε εδώ για να δείτε τις προτάσεις της εβδομάδας για τα παιδιά δημοτικού σχολείου. Ορισμένες από αυτές μπορούν να διαμορφωθούν για εφήβους γυμνασίου-λυκείου. Σχεδιασμός-Επιμέλεια αναρτήσεων: Χρυσούλα Τσιμούρη

 

Κυριακή, 07 Μάιος 2023 02:03

Ο Παράλυτος της Βηθεσδά [Π 07-05-2023]

Με χαρά περιμένουμε τις προτάσεις, τα μαθήματα και τις ειδήσεις των κατηχητικών σχολείων σας στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

26o μάθημα: Κυριακή του παραλύτου

ΧΡΙΣΤΟΣ-ΑΝΕΣΤΗ

 

Γνωριμία με τους Αγίους της Εκκλησίας μας
Δείτε τέσσερις συλλογές κατηχητικών μαθημάτων

ηη

 

1. ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Ε' 1-15
27e

 

Ι.Μ.ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ
2. ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ...
6Μ

 

 3. ΠΡΟΣΕΥΧΗ

"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"

27mpr2

"ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΑΣΑΜΕΝΟΙ"


Αναστασιν-Χριστου-θεασαμενοι

"ΑΝΑΣΤΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ"

anastas

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
PR

 

 ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 15/5/2022

4.Ο παράλυτος της Βηθεσδά
paralytic

Από τα θέματα κατηχητικών συναντήσεων για παιδιά κατωτέρου κατηχητικού σχολείου Ι.Μ.Κερκύρας
"ΚΑΡΠΟΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΩΝ: ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΖΩΗ ΜΑΣ"

 

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 14/5/2023
KΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ

 5.Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, Η ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ"

12K1
"ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ"-ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Κατηχητικό βοήθημα 2017-18 Ι.Μητροπόλεως Κέρκυρας, Παξών & Διαποντίων νήσων

 samaritan3b

 

6. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

 vithesda   samaritan1  samaritan2   

Επιλέξτε ζωγραφιά από τη Συλλογή του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Catichisi
z

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού σχολείου

prosxolikh

2. 
Για εφήβους και νέους
παιδιά μέσης βαθμίδας

 

7. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
Επιλέξτε από τη Συλλογή Διδακτικών ταινιών για παιδιά

v.ch

8. ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Επιλέξτε από τη συλλογή τραγουδιών για τα κατηχητικά σχολεία
TR

Επισκεφτείτε το ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ 
της ιστοσελίδας catichisi.gr

 Πατήστε εδώ για να δείτε τις προτάσεις της εβδομάδας για τα παιδιά δημοτικού σχολείου. Ορισμένες από αυτές μπορούν να διαμορφωθούν για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Σχεδιασμός-Επιμέλεια αναρτήσεων: Χρυσούλα Τσιμούρη

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 239
Site Created by Pixel Orange