Home Ιερών Μητροπόλεων Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου: “Τα Κατηχητικά μας Σχολεία ξεκινούν- Οδηγείστε τα παιδιά σας να έρθουν κοντά στο Χριστό και την Αγία Εκκλησία του”
Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2020 16:42

Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου: “Τα Κατηχητικά μας Σχολεία ξεκινούν- Οδηγείστε τα παιδιά σας να έρθουν κοντά στο Χριστό και την Αγία Εκκλησία του”

Τα Κατηχητικά μας Σχολεία ξεκινούν… Έλα στο Κατηχητικό ζήσε κοντά στον Χριστό! ”
 
Αγαπητοί μας, η Κατήχησις και ο επανευαγγελισμός όλων μικρών και μεγάλων, στις αλήθειες και στο Ορθόδοξο Χριστιανικό ήθος της Εκκλησίας μας είναι περισσότερο σήμερα από κάθε άλλη φορά αναγκαία. Ζούμε σε μία εποχή αφʼ ενός μεν διαδόσεως αθεϊστικών και αντιχριστιανικών ιδεών και αφʹ ετέρου αδιαφορίας για την πνευματική μας ύπαρξη και για την αιώνια κατάσταση της ζωής μας.
 
Είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα αδιόρατο τρόμο θανάτου, που αντί να μας στρέψει περισσότερο προς τον Θεό με ελπίδα και εμπιστοσύνη, όπως έκαναν σε παρόμοιες περιπτώσεις οι πρόγονοί μας, σήμερα δυστυχώς μας έχει εντελώς αποξενώσει από τον Θεό και από τους συνανθρώπους μας.
 
Η Διδασκαλία του Λόγου του Κυρίου μας είναι ένα έργο που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Θα πρέπει τα παιδιά μας να μαθαίνουν από τα καλά παραδείγματα, όπως είναι αυτά των Αγίων της Εκκλησίας μας και όχι από αυτά που δυστυχώς κατακλύζουν την καθημερινότητα της κοινωνίας. Η Κατήχηση είναι έργο σπουδαίο και όχι πάρεργο μέσα στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας και θα πρέπει οι γονείς να οδηγούν τα παιδιά τους στο Κατηχητικό Σχολείο της ενορίας τους διότι είναι το πρώτο εργαστήριο και ο πρώτος χώρος, όπου το παιδί μπορεί να διδαχθεί το καλό, το αγαθό και τα Ιερά Γράμματα, τα Κατηχητικά Σχολεία είναι «ναοί» της γνώσης του Θεού!
 
Ο μικρός αριθμός των μαθητών στα Κατηχητικά Σχολεία φανερώνει, πως η οικογένεια σήμερα δεν δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για την Χριστιανική και ηθική αγωγή των παιδιών της. Η πορεία της κοινωνίας μας παρουσιάζει εύγλωττα πως και που πορεύονται τα μέλη της. Τα ναρκωτικά κάνουν θραύση, η άναρχη νεολαία διαλύει, η ομοφυλοφιλία ανθεί ενώ η προσωπική και κοινωνική συμπεριφορά των πολιτών μας απογοητεύει. Εμπιστευθείτε πλέον και οδηγείστε τα παιδιά σας στην αγάπη του Θεού, καθώς επίσης στην προστασία της Παναγίας και των Αγίων μας.
 
 Πέρυσι δυστυχώς, με την εμφάνιση της επιδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα προλήψεως που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση και την Εκκλησία μας, αναγκασθήκαμε να διακόψουμε απότομα την Κατηχητική χρονιά από τα τέλη Μαρτίου 2020. Όμως και πάλι τα Κατηχητικά τμήματα σε κάθε ενορία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με ελπίδα και αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες θα λειτουργήσουν μάλιστα σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις προφυλάξεις που συστήνουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.
 
Τα μέτρα είναι για όλους μας μία άσκηση προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης, μην ξεχνώντας όλοι μας ότι: «Το να προφυλάσσετε κανείς δεν είναι αμαρτία, αλλά αμαρτία είναι να γίνει κάποιος η αιτία να χαθεί μία ζωή». Η Εκκλησία μας άλλωστε έπραξε και πράττει από την πρώτη στιγμή του κορωνοϊού ό,τι είναι δυνατόν για την προστασία ων παιδιών της και όλων των ανθρώπων. Με αυτοθυσία προσεφέρθη και προσφέρεται καθ’ όλην την διάρκεια αυτής της δοκιμασίας του covid 19.
 
Αγαπητοί μας Γονείς, σας καλούμε να συνδυάσετε τις εξωσχολικές δραστηριότητες με την φοίτηση του παιδιού σας στο Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας μας, καθώς επίσης με τον τακτικό Εκκλησιασμό του, που δυστυχώς και γι’ αυτόν αδιαφορούμε. Να είστε δε βέβαιοι, πως η Χριστιανική και ηθική διάπλασή του, θα είναι και η πολυτιμότερη αμοιβή της ζωής σας!
 
Ας ευχηθούμε ότι εφέτος, με την χάρη του Τριαδικού Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, τα μαθήματα των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Συνάξεων της τοπικής μας Εκκλησίας, θα διεξαχθούν ομαλά από την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, σε κάθε ενορία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
 
https://www.skalistiri.news/wp-content/uploads/2020/10/thumbnail_71698869_3050388924988022_1108079297257537536_n-768x570.jpg 768w, https://www.skalistiri.news/wp-content/uploads/2020/10/thumbnail_71698869_3050388924988022_1108079297257537536_n-750x557.jpg 750w, https://www.skalistiri.news/wp-content/uploads/2020/10/thumbnail_71698869_3050388924988022_1108079297257537536_n.jpg 900w" alt="Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου: "Τα Κατηχητικά μας Σχολεία ξεκινούν- Οδηγείστε τα παιδιά σας να έρθουν κοντά στο Χριστό και την Αγία Εκκλησία του”" width="450" height="334" data-pin-no-hover="true" title="Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου: "Τα Κατηχητικά μας Σχολεία ξεκινούν- Οδηγείστε τα παιδιά σας να έρθουν κοντά στο Χριστό και την Αγία Εκκλησία του”" style="box-sizing: border-box; margin: 5px 20px 1.25em 0px; padding: 0px; font: inherit; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto;">
 
ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΝ!!
 
( Μικρή διδακτική παιδική ιστορία μεταξύ δύο φίλων).
Την Κυριακή που μας έρχεται 11 Οκτωβρίου, είναι η έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς. Τα Κατηχητικά άνοιξαν και μας περιμένουν!!! Αλλά θα μου πείτε: «Γιατί να πάω στο Κατηχητικό;». Την απάντηση θα την βρείτε στον παρακάτω διάλογο δυο παιδιών…
Δύο φίλοι συζητούν…
– Αρχίζουν τα Κατηχητικά.
– Ε, και ;
– Λέω να πάω.
-Τόσα μαθήματα και τρεξίματα έχουμε! Κι εσύ ψάχνεις να βάλλεις κι άλλο μπελά στο κεφάλι σου; Άσε καλύτερα , είναι χάσιμο χρόνου.
– Δεν είναι καθόλου χάσιμο χρόνου! Είναι αλήθεια ότι έχουμε αρκετές υποχρεώσεις.
-Όμως ειλικρινά, τι είναι μια ωρίτσα; Τι είναι να αφιερώσω μια ώρα για να ακούσω λίγα λόγια για το Θεό;
– Καλά… Μία ώρα δεν είναι πολύ. Αλλά, πες μου, σε τι μπορεί να σε ωφελήσει το Κατηχητικό;
– Πιστεύω, σε πολλά…
Ακούγοντας για το Θεό, θα αρχίσω σιγά-σιγά να Τον γνωρίζω.
Κι άμα γνωρίσω το Θεό, θα αρχίσω σιγά-σιγά να αγαπώ αληθινά Αυτόν και τους άλλους ανθρώπους.
Έχω τόσες απορίες για την πίστη μας, τον κόσμο, την ζωή…
Πού αλλού να εμπιστευτώ τα ερωτηματικά και τις σκέψεις μου ;
Κι άκου κι αυτό: Δεν θα είμαι μόνος!
Πολλά παιδιά σαν εμάς μέσα από το Κατηχητικό αναζητούν ιδανικά και εφοδιάζονται πνευματικά για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Συντροφιά με το Θεό και με άλλα παιδιά σαν κι εμένα κι εσένα, είναι το Κατηχητικό!
– Μια συντροφιά, μια κοινή πορεία με στόχο το Θεό! Δεν ακούγεται άσχημα!
– Τι λες, λοιπόν ; Θα έρθεις μαζί μου στο Κατηχητικό Σχολείο;
– Ναι, το πήρα απόφαση: θα έρθω!!
 
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΩΡΑ 11:00 Π.Μ. ΕΩΣ 12:00 Μ.Μ. ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 11:00 Π.Μ. ΘΑ ΤΕΛΕΣΘΕΙ Ο ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΙΚΡΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΟΥΤΣΟΥ.
 
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ
ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΑ Κ. ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΟΥΤΣΟΥ.
Site Created by Pixel Orange