Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2015 16:14

Χριστουγεννιάτικες Δραστηριότητες "Στέκι Εφήβων" Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού Γκύζη

 

Το Στέκι Εφήβων παίζει Paintball

 

Εκμεταλλευόμενοι την αργία των Χριστουγεννιάτικων διακοπών τα παιδιά που αποτελούν την παρέα του «Στέκι Εφήβων» Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη, συγκεντρώθηκαν στην Αίθουσα της Νεανικής Εστίας του Ναού την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα για να παρακολουθήσουν χριστουγεννιάτικη προβολή ταινίας. Περίπου είκοσι παιδιά ηλικίας Γυμνασίου – Λυκείου αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Υπευθύνου Ιερέα Νεότητος πρεσβ. Αντωνίου Μπεζαΐτη και διασκέδασαν με την κωμική ταινία που προβλήθηκε. Κατά την διάρκεια της προβολής προσφέρθηκε σε όλα τα παιδιά φαγητό και αναψυκτικό με έξοδα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας.

 

Η επόμενη συνάντηση των παιδιών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015. Σε συνεργασία με παρέα παιδιών από την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Eλ. Βενιζέλου - Πολυγώνου συγκεντρώθηκαν και αναχώρησαν για κοντινή πίστα paintball όπου χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν για τρίτη φορά το αγαπημένο τους παιχνίδι. Το paintball ή αλλιώς στα ελληνικά χρωματοσφαίριση είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται σε πεδία από δύο ομάδες οι οποίες προσπαθούν να πετύχουν κάποιο σκοπό, συνήθως να κατακτήσουν την σημαία της αντίπαλης ομάδας. Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού κάθε παίκτης προσπαθεί να μαρκάρει, να διώξει δηλαδή από το παιχνίδι παίκτες της αντίπαλης ομάδας χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους και μπίλιες οι οποίες περιέχουν χρώμα. Υπάρχουν κράνη και προστατευτικά δηλαδή μάσκες και θώρακες ώστε να μην χτυπηθεί κανένας παίκτης. Το paintball είναι ένα απλό ομαδικό παιχνίδι στρατηγικής δεν έχει σχέση με στρατό, με εκπαιδεύσεις και με πόλεμο ενώ υπάρχει εθνική ομάδα Ελλάδος και είναι υπό συζήτηση η κατάταξη του παιχνιδιού ως Ολυμπιακό άθλημα. Είναι ένας συνδυασμός του παλιού κρυφτού και κυνηγητού, εξελιγμένου σε καινούρια μορφή με χρήση χρώματος. Με την ευκαιρία του παιχνιδιού τα παιδιά χάρηκαν, διασκέδασαν και αλληλογνωρίστηκαν δημιουργώντας νέες φιλίες.

 

Τα παιδιά επισκέφθηκαν την Στέγη Γερόντων της Ενορίας μας

Μια χαρούμενη έκπληξη για τις 26 γερόντισσες που διαμένουν στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη, ετοίμασαν μαθητές από το 102ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Συγκεκριμένα μαθητές και μαθήτριες της Δευτέρας τάξης του Σχολείου συνοδευόμενοι από την δασκάλα του τμήματος, επισκέφθηκαν την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, το Ίδρυμα της Ενορίας μας και έψαλαν τα κάλαντα στις γερόντισσες.

Οι μαθητές είχαν βγει από το πρωί στους δρόμους της γειτονιάς για τα κάλαντα, μεταφέροντας σε όλους το χαρμόσυνο μήνυμα της Γεννήσεως Του Χριστού μας. Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα παιδιά σκόρπισαν χαρά και αγάπη λίγες ημέρες πριν την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων. Λίγο πριν από την επιστροφή τους στο σχολείο και στα μαθήματα της ημέρας μετά από το κέρασμα, όλα τα παιδιά πήραν ευλογία μικρό αναμνηστικό από τον Υπεύθυνο Ιερέα του Ιδρύματος π. Αθανάσιο Γιακουμάκη, Πρόεδρο του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ναού. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην αξιότιμη Διευθύντρια του Σχολείου και στην εκπαιδευτικό του τμήματος που συνόδευσε τα παιδιά, όπως επίσης και σε κάθε μία μαθήτρια και μαθητή για την πρωτοβουλία τους αυτή.

Το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων όμως επισκέφθηκε τις γερόντισσες για να ψάλλει τα κάλαντα και η παρέα των παιδιών που αποτελούν το Στέκι Εφήβων της Ενορίας Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού Γκύζη συνοδευόμενα από τον Υπεύθυνο Ιερέα Νεότητος του Ναού πρεσβ. Αντώνιο Μπεζαΐτη . Τα παιδιά μοίρασαν σε όλες τις γερόντισσες αλλά και στο προσωπικό του Ιδρύματος συμβολικό χριστουγεννιάτικο δώρο. Φεύγοντας το ραντεβού ανανεώθηκε για την πρωινή Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία.

   

κορυφή σελίδας