Home Ιερών Μητροπόλεων "Λειτουργικά Θέματα της Μ. Τεσσαρακοστής"
Παρασκευή, 28 Μάρτιος 2014 09:22

"Λειτουργικά Θέματα της Μ. Τεσσαρακοστής"

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 στη Νεανική Σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Αγίου Νεκταρίου Βούλας προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου (Κληρικός, Καθηγητής Θεολογίας, Συγγραφέας Λειτουργικών Μελετών και Ραδιοφωνικός Παραγωγός στους Σταθμούς της Εκκλησίας μας) , ο οποίος  το κεντρικό θέμα που ανέπτυξε ήταν : «Λειτουργικά Θέματα της Μ. Τεσσαρακοστής» .

   Ο π. Θεμιστοκλής με απλό αλλά ταυτόχρονα με βαθύ αναλυτικό τρόπο, μίλησε για το Λειτουργικό τυπικό της Εκκλησίας μας, όπως διαμορφώνεται στη Μ. Τεσσαρακοστή, κάνοντας πολλές αναφορές στην αρχαία τάξη της Εκκλησίας μας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ο ομιλητής και στα σύγχρονα λειτουργικά θέματα και προβλήματα που ανακύπτουν στην Εκκλησία μας και επίστησε τη προσοχή μας, στην λειτουργική ανανέωση που θα έρθει όμως, από την προσωπική μετάνοια και συμμετοχή του κάθε πιστού, αλλά και την συνειδητή τέλεση της λατρείας, από τους κληρικούς που έχουν και την ευθύνη στις Ενορίες, να διαφυλάξουν και να μεταδώσουν.

   Ολόκληρη η ομιλία του π. Θεμιστοκλή βρίσκεται εδώ .
   Μετά την ομιλία και τις σχετικές ερωτήσεις και απαντήσεις, παρατέθηκε νηστίσιμο κέρασμα και ακολούθησε η Ακολουθία του Μ.  Αποδείπνου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

                                    Εκ του Νεανικού Τομέα του Ιερού Ναού
Site Created by Pixel Orange