Home Μέση & Ανώτερη Βαθμίδα Ο Σταυρός της αγαπητικής ευθύνης [Γ.Λ.22-03-2020]

Ο Σταυρός της αγαπητικής ευθύνης [Γ.Λ.22-03-2020]

 

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ
22η συνάντηση κατηχητικής χρονιάς 2019-2020
Γ' Κυριακή Νηστειών-Της Σταυροπροσκυνήσεως
Την Κυριακή αυτή, που βρίσκεται στο μέσο της Σαρακοστής, η Εκκλησία μας προβάλλει την προσκύνηση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.
 
Στο τέλος του Κυριακάτικου όρθρου ο ιερέας λιτανεύει τον Τίμιο Σταυρό πάνω σ' ένα δίσκο, στολισμένο με άνθη ή δενδρολίβανο, που θα μοιραστούν σε όλους τους πιστούς. Δεχόμαστε έτσι την υπόμνηση, ότι ο Σταυρός είναι «το ζωηφόρον φυτόν», απ' το οποίο βλάστησε η σωτηρία μας. Μετά τη λιτάνευση, ο ιερέας στέκεται μπροστά από τον Τίμιο Σταυρό (χωρίς το Σώμα του Εσταυρωμένου) στο σολέα. Λέει σύντομη δέηση και ψέλνει τον ύμνο: «Τον Σταυρόν Σου προσκυνούμεν, Δέσποτα, και την αγίαν Σου Ανάστασιν δοξάζομεν». Ο Τίμιος Σταυρός, καθώς θα βρίσκεται για μια ολόκληρη εβδομάδα στο μέσον του ναού, καλεί τους πιστούς να τον ασπασθούν, λαμβάνοντας χάρη και δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα της Μεγάλης Σαρακοστής.

ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Ηλία Λιαμή, Δρ.Θεολογίας, Αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας catichisi.gr

Αγαπημένε μου κατηχητή

Αγαπημένη μου κατηχήτρια,

 

Έμελλε να ζήσουμε καταστάσεις που μόλις πριν ένα μήνα έμοιαζαν αδιανόητες. Έμελλε να ακούσουμε τον ήχο της κατάρρευσης του παγκόσμιου συστήματος που αποκαλύφθηκαν πια τα πήλινα πόδια του. Με τρόπο ξαφνικό, σχεδόν βίαιο, όλα τα αυτονόητα πήραν αγκαλιά ένα τεράστιο ερωτηματικό. Σχέδια, προγράμματα, ακόμη και η ίδια η υγεία μας που τα είχαμε ως δεδομένα λίγες μέρες πριν, μοιάζουν σήμερα όνειρα μακρινά.

 

Οι μεγάλες ιδέες, οι μεγάλες διδασκαλίες, τα μεγάλα «πιστεύω» δοκιμάζονται τις μεγάλες στιγμές. Και, είτε το θέλουμε είτε όχι, ζούμε μεγάλες στιγμές. Στιγμές που δοκιμάζουν στην πράξη τα ψυχικά μας στηρίγματα και την απόφασή μας να πάρουμε θέση και να διαμορφώσουμε στάση ζωής, σύμφωνα με αυτά που τα είχαμε και τα διακηρύσσαμε ως τα μεγάλα και τα θεμελιώδη στη ζωή μας.

 

Μεγάλη η συζήτηση και μας περιμένουν πολλά. Θα μάθουμε πολλά, και για το αληθινό πρόσωπο του κόσμου, αλλά και γι΄ αυτά που πραγματικά έχουν μέσα μας βαρύτητα και αξία.
Εγώ, σήμερα, μοιράζομαι μαζί σου μία μόνο σκέψη: Τη σκέψη του φόβου. Θαρρώ πώς, ανάλογα του τι φοβάται ο άνθρωπος, μπορούμε να καταλάβουμε τι αληθινά πιστεύει. Αν κάποιος για παράδειγμα έχει για μεγαλύτερο φόβο του τη μείωση των κερδών του, τι πιο φυσικό να συμπεράνουμε πώς το πρώτο στήριγμα στη ζωή του είναι τα υλικά πράγματα. Το ξέρω πως η σκέψη αυτή είναι υπεραπλουστευμένη και πώς, στην κάθε ψυχή, όχι ένας, αλλά φόβοι πολλοί έχουν πιαστεί χέρι-χέρι και χορεύουν μέσα μας σαν τρελοί. Ήθελα μόνον να χρησιμοποιήσω τη σκέψη αυτή σαν μία μικρή γέφυρα, να φτάσουμε στα δικά μας:

 

Και στην Εκκλησία μας υπάρχει ο φόβος, και μάλιστα δύο λογιών. Ο πρώτος φόβος έχει τη ρίζα του σε μία πνευματική αναπηρία κι έχει να κάνει με την έλλειψη αγάπης. Γι΄ αυτό και ο Απόστολος Παύλος μας θυμίζει πως η αληθινή αγάπη διώχνει τον φόβο.

Υπάρχει και ο φόβος από την έλλειψη πίστης. Η πίστη πως βρισκόμαστε διαρκώς κάτω από την προστασία ενός επουράνιο Πατέρα, γαληνεύει την ψυχή και δεν την αφήνει να οδηγηθεί στον πανικό.

 

Και οι άγιοι όμως φοβούνται. Όχι μήπως χάσουνε ένα περιουσιακό στοιχείο, ούτε μήπως κάτι τους συμβεί που θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Εκείνοι φοβούνται μήπως χάσουν την επαφή τους με το Θεό και τους ανθρώπους. Φοβούνται μήπως, εξαιτίας των αμαρτιών τους,  αφαιρέσει ο Θεός από την ψυχή τους τη δυνατότητα να αγαπούν, τη δυνατότητα να επικοινωνούν, τη δυνατότητα να παραδίδονται σ΄ Αυτόν και στο όνομά Του, να διακονούν τους ανθρώπους.

 

Λέω λοιπόν, τις μέρες αυτές, να αποκτήσουμε αυτόν τον ευγενικό φόβο, μήπως δηλαδή απομονωθούμε και βυθιστούμε σε μία μελαγχολική μοναξιά. Αλλά και φόβο μήπως, άνθρωποι που μας χρειάζονται και στηρίζονται πάνω μας, στερηθούν από δική μας υπαιτιότητα την παρουσία μας.

 

Στον διαδικτυακό αυτό χώρο μας ενώνει η επιθυμία να διακονήσουμε την Εκκλησία μέσω του έργου της Κατήχησης. Υπό τις παρούσες συνθήκες, το έργο αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη μορφή που το ξέραμε. Αναρωτιέμαι: Θα μείνει ζωντανή η διάθεσή μας για προσφορά στα παιδιά μας; Θα γεννήσει η αγάπη μας γι΄ αυτά νέους τρόπους επικοινωνίας;

 

Η ιστοσελίδα μας, κάμποσα χρόνια τώρα, θέλησε να γίνει εργαλείο Κατήχησης και εμπλουτισμού μυαλού και ψυχών για να πάρει το κατηχητικό έργο, νέο περιεχόμενο και να ατενίσει νέους ορίζοντες. Ευκαιρία τώρα, να γίνει και γέφυρα που θα σπάσει την απομόνωση και θα κρατήσει ζωντανούς τους δεσμούς με τα παιδιά μας. Γι΄ αυτό, θα συνεχιστεί κανονικά η ανάρτηση των διαδικτυακών μαθημάτων με την ελπίδα να φτάσει μέσα από σας το μήνυμα της πίστης και της Ελπίδας ως το τελευταίο κατηχητόπουλό μας.

 

Έχουμε πει πολλές φορές, πως τα διαδικτυακά μέσα έχουν τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζουν τα πάντα. Στις ταραγμένες μέρες που περνάμε, έχουν αναλάβει δυστυχώς πολλές φορές το ρόλο να πολλαπλασιάσουν το φόβο και τη σύγχυση. Εμείς, ας τα χρησιμοποιήσουμε για να πολλαπλασιάσουμε την αγάπη και την ελπίδα. Καλά το ξέρετε πώς τα μέσα προσφέρουν άπειρες δυνατότητες. Ας τις χρησιμοποιήσουμε για καλό. Ας αναζητήσουμε ψυχές που, λόγω των καταστάσεων, αρμενίζουν μόνες κι ας γίνουμε ένα σωσίβιο, μία μικρή βαρκούλα συντροφιάς στο πέλαγο της μοναξιάς τους. Στις πρωτόγνωρες αυτές στιγμές ας κάνουμε πρωτόγνωρα πράγματα.

Και ένα από αυτά; Μία νέα διαδικτυακή τάξη κατηχητικού, ποτισμένη από την ίδια παλιά συνταγή: Αγάπη και ζεστασιά σαν χάδι στο μάγουλο της ψυχής του κάθε παιδιού.

Καλή δύναμη! Μακάρι η δοκιμασία αυτή να μας κάνει καλύτερους και σοφότερους. Κυρίως όμως να μας κάνει αγιότερους.­

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ Catichisi.gr 

Αγαπητοί μας κατηχητές και κατηχήτριες, πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ βοηθητικό για τα μέλη των κατηχητικών μας σχολείων και των νεανικών μας συντροφιών να έρθουμε σε επαφή μαζί τους αυτές τις δύσκολες ώρες. 

Μπορούμε να αποστείλουμε, μέσω email ή social media, το μάθημα που ταιριάζει περισσότερο στις ηλικίες τους από τα κατωτέρω και για τα μικρότερα παιδιά, σελίδες για ζωγραφική, ιδέες για χειροτεχνία, τραγούδια, υλικό από την εορτή της 25ης Μαρτίου, ώστε να περνούν δημιουργικά και εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους στο σπίτι.

Στη συνέχεια, να επικοινωνούμε μαζί τους στηρίζοντας τους, λύνοντας απορίες και ζητώντας από τα μικρότερα παιδιά να μας αποστείλουν, τις ζωγραφιές τους, τις κατασκευές τους κλπ. ώστε να μας αισθάνονται κοντά τους, φίλους και συμπαραστάτες.

Επίσης, να τους προτρέψουμε να παρακολουθήσουν τους Χαιρετισμούς και την Θεία Λειτουργία από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο και να ορίσουμε μία συγκεκριμένη στιγμή της ημέρας για συμπροσευχή λίγων λεπτών. 

1. Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ
α. ΠΡΩΪΝΗ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Από το κατηχητικό βοήθημα:"Οι καρποί του Αγίου Πνεύματος" Ι.Μ.Δημητριάδος

(Στην αρχή του μαθήματος ανάβουν τα μέλη της ομάδας σας το καντήλι και το θυμιατό στο εικονοστάσι της αίθουσάς σας, μοιράζετε τα αντίτυπα της προσευχής και ζητάτε από κάθε μέλος της νεανικής συντροφιάς σας να διαβάσει έναν στίχο προσευχής. Προτρέψτε τους να διαβάζουν τις προσευχές καθημερινά.)

βΣτίχοι από τη Γ' & Δ' Στάση των "Χαιρετισμών"

24prayer

γ."ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ..."
21pr3   21pr3c   21pr3d
Η προσευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου
Επιμέλεια: Χ.Τσιμούρη

δ.“Τόν Σταυρόν Σου προσκυνοῦμεν..."

24prmes

 ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
PR

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΤΩΝ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΩΝ
Ηλία Λιαμή, Δρ.Θεολογίας, αρχισυντάκτη ιστοσελίδας

Σκέψεις στο ευαγγελικό και αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής 31/03/2019 
(Βοήθημα για τους κατηχητές)
Ηλία Λιαμή, Δρ.Θεολογίας, Αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας catichisi.gr
2."ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ;"
iStock 000013345813Small-1

3. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ-110x144

4. "METANOIA, Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ"
179655 148095238578672 100001345895882 248943 6577618 n


5.
Οι σταυροί στη ζωή μας
Θέματα κατηχητικών συναντήσεων για παιδιά κατωτέρου κατηχητικού σχολείου Ι.Μ.Κερκύρας
"ΚΑΡΠΟΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΩΝ: ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΖΩΗ ΜΑΣ"

«ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι»
6. Ο Μακάριος Θεόδωρος ο διά Χριστόν Σαλός από την Γεωργία


22mpar

7. Λόγος Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως στην Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

 DSC0004

8. O Μωϋσής και το ξύλο της Μερά
(Προτυπώσεις του Τιμίου Σταυρού)
Moses

Ι.Μ.Κέρκυρας
Σειρά κατηχητικών μαθημάτων: "Παιδεία Κυρίου.Προετοιμασία για ζωή με νόημα"

9.ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΟΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ" ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ
  Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Μάθημα 19ο: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
22nioti


10α. Λόγος εις τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου
Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας

10βO Mυστικός κόσμος των εικόνων-Ανάλυση της Εικόνας του Ευαγγελισμού

11."Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ" - Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΣ ΛΟΓΓΙΝΟΣ

Εμπλουτισμένο μάθημα για εφήβους και νέους
22AgiotitaM

Θέματα κατηχητικών συναντήσεων Ι.Μ.Κέρκυρας  "ΑΓΙΟΤΗΤΑ, Η ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ"

12. "Η ΖΩΗ ΕΚ ΤΑΦΩΝ" - Το συναξάρι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης (9 Απριλίου & Τρίτη του Πάσχα)

Εμπλουτισμένο μάθημα για εφήβους και νέους

22aAgioiΜ
Θέματα κατηχητικών συναντήσεων Ι.Μ.Κέρκυρας "ΑΓΙΟΙ ΓΙΝΕΣΘΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΑΓΙΟΣ ΕΙΜΙ" 

13. "Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΖΩΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ" - Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ (15 ΜΑΪΟΥ) 
22bAgioiΜ

Θέματα κατηχητικών συναντήσεων Ι.Μ.Κέρκυρας "ΑΓΙΟΙ ΓΙΝΕΣΘΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΑΓΙΟΣ ΕΙΜΙ" 

14."ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ"

22aPistiM

Θέματα κατηχητικών συναντήσεων Ι.Μ.Κέρκυρας "ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"

"ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ"
  Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Επιμέλεια: π.Θεμιστοκλής Μουρτζανός
15. "ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ"
22Μ

 

"ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΖΩΗΣ"
Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.Λευκάδος & Ιθάκης
Επιμέλεια: Άγγελος Γκούνης, θεόλογος
16. ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ (4 μαθήματα)
17md

Δείτε τα προηγούμενα μαθήματα της σειράς

17. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το πραγματικό νόημα της Μ.Τεσσαρακοστής. Επίσης, να γίνουμε εμείς οι κατηχητές συνοδοιπόροι τους σε αυτό το ταξίδι, με λειτουργικές ευκαιρίες όλης της ομάδας μας, με συζητήσεις και δραστηριότητες, με πράξεις αγάπης, που θα βοηθήσουν τα παιδιά να βιώσουν αυτήν τη μοναδική περίοδο και να καλλιεργήσουν την πίστη τους. (Επιλέξτε δραστηριότητες και μαθήματα που ταιριάζουν περισσότερο στις ηλικίες και το φύλο των παιδιών του κατηχητικού σας.)

Τι είναι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή;
21sar2

Επιμέλεια: Χ. Τσιμούρη

ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ


21sarm1  21sarm2  21sarm3

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ Ή ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ
21xair
Επιμέλεια: Χ. Τσιμούρη

Η Δ' ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
24xair

Μία σελίδα με τους Οίκους της Δ' Στάσης (διήγηση, θέμα, ποιος απευθύνει το χαιρετισμό, εφύμνιο)

24xairanal10  24xairanal11  24xairanal12
Η Δ' Στάση με νεοελληνική απόδοση και εικόνες

Δίνετε στα μέλη της ομάδας σας να διαβάσουν τους οίκους σε νεοελληνική απόδοση, για να καταλάβουν τη σημασία τους και να προετοιμαστούν για την Δ' Στάση των Χαιρετισμών. Μπορούν να έχουν μαζί τους τις σελίδες στην εκκλησία -ακόμα και μέσα στο βιβλιαράκι τους- ώστε καθώς απαγγέλει ο ιερέας τους οίκους, να διαβάζουν την ερμηνεία και να θυμώνται αυτά που είπατε στο κατηχητικό.

18. ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"
  Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
18ο μάθημα: "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ"
Η ομιλία του Αποστόλου Παύλου στην Έφεσο
22Mzoume

Τα μαθήματα συνέγραψαν οι κατηχητές του Ι.Ν.Αγ.Πάντων πόλεως π.Θεμ. Μουρτζανός, π.Σπ. Τριαντάφυλλος, πρεσβ. Μ. Κυτιλή-Μουρτζανού, πρεσβ. Αντ. Μάνδυλα-Τριαντάφυλλου. Μ. Κάλλου, Ελ.Ρίκου, Στ.Βλάχου, Στ.Καρύδη

Πατήστε εδώ για να δείτε τα προηγούμενα μαθήματα του κατηχητικού βοηθήματος

19. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "Παιδεία Κυρίου: Προετοιμασία για ζωή με νόημα"
  Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
19ο μάθημα: O ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΑΛ
22noima

20. ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "O ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ"
Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
19ο μάθημα: Η νηστεία μάς κάνει να έχουμε καρπούς πνευματικούς και να υπακούμε στο θέλημα του Θεού
22zoi

Τα μαθήματα συνέγραψαν οι κατηχητές του Ι.Ν.Αγ.Πάντων πόλεως Ι.Μ.Κερκύρας π.Θεμ. Μουρτζανός, π.Σπ. Τριαντάφυλλος, πρεσβ. Μ. Κυτιλή-Μουρτζανού, πρεσβ. Αντ. Μάνδυλα-Τριανταφύλλου. Μ. Κάλλου, Ελ.Ρίκου, Στ.Βλάχου, Στ.Καρύδη, Όλ.Δρίτσα

Πατήστε εδώ για να δείτε τα προηγούμενα μαθήματα του κατηχητικού βοηθήματος
21.ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ
"Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"
του π.Γεωργίου Χριστοδούλου
Σταυρολεξο Πασχα 
22. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Επιλέξτε από τη Συλλογή Διδακτικών ταινιών για εφήβους
v.e
23. ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ
  23mg

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΕΣ

TR
24. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
3

Επισκεφτείτε το ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
της ιστοσελίδας catichisi.gr

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προτάσεις της εβδομάδας για τα παιδιά δημοτικού σχολείου. Ορισμένες από αυτές μπορούν να διαμορφωθούν για εφήβους γυμνασίου. Σχεδιασμός-Επιμέλεια αναρτήσεων: Χρυσούλα Τσιμούρη

Site Created by Pixel Orange