Home Κατώτερη Βαθμίδα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως [Δ-22.03.2020]

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως [Δ-22.03.2020]

   Με χαρά περιμένουμε τις προτάσεις, τα μαθήματα και τις ειδήσεις των κατηχητικών σχολείων σας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

22ο μάθημα: Γ' Κυριακή Νηστειών-ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

Την Κυριακή αυτή, που βρίσκεται στο μέσο της Σαρακοστής, η Εκκλησία μας προβάλλει την προσκύνηση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Στο τέλος του Κυριακάτικου Όρθρου ο ιερέας λιτανεύει τον Τίμιο Σταυρό πάνω σ' ένα δίσκο, στολισμένο με άνθη ή δενδρολίβανο, που θα μοιραστούν σε όλους τους πιστούς. Δεχόμαστε έτσι την υπόμνηση, ότι ο Σταυρός είναι «το ζωηφόρον φυτόν», απ' το οποίο βλάστησε η σωτηρία μας. Μετά τη λιτάνευση, ο ιερέας στέκεται μπροστά από τον Τίμιο Σταυρό (χωρίς το Σώμα του Εσταυρωμένου) στο σολέα. Λέει σύντομη δέηση και ψέλνει τον ύμνο: «Τον Σταυρόν Σου προσκυνούμεν, Δέσποτα, και την αγίαν Σου Ανάστασιν δοξάζομεν». Ο Τίμιος Σταυρός, καθώς θα βρίσκεται για μια ολόκληρη εβδομάδα στο μέσον του ναού, καλεί τους πιστούς να τον ασπασθούν, λαμβάνοντας χάρη και δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα της Μεγάλης Σαρακοστής.

ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Ηλία Λιαμή, Δρ.Θεολογίας, Αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας catichisi.gr

Αγαπημένε μου κατηχητή

Αγαπημένη μου κατηχήτρια,

 

 

Έμελλε να ζήσουμε καταστάσεις που μόλις πριν ένα μήνα έμοιαζαν αδιανόητες. Έμελλε να ακούσουμε τον ήχο της κατάρρευσης του παγκόσμιου συστήματος που αποκαλύφθηκαν πια τα πήλινα πόδια του. Με τρόπο ξαφνικό, σχεδόν βίαιο, όλα τα αυτονόητα πήραν αγκαλιά ένα τεράστιο ερωτηματικό. Σχέδια, προγράμματα, ακόμη και η ίδια η υγεία μας που τα είχαμε ως δεδομένα λίγες μέρες πριν, μοιάζουν σήμερα όνειρα μακρινά.

 

Οι μεγάλες ιδέες, οι μεγάλες διδασκαλίες, τα μεγάλα «πιστεύω» δοκιμάζονται τις μεγάλες στιγμές. Και, είτε το θέλουμε είτε όχι, ζούμε μεγάλες στιγμές. Στιγμές που δοκιμάζουν στην πράξη τα ψυχικά μας στηρίγματα και την απόφασή μας να πάρουμε θέση και να διαμορφώσουμε στάση ζωής, σύμφωνα με αυτά που τα είχαμε και τα διακηρύσσαμε ως τα μεγάλα και τα θεμελιώδη στη ζωή μας.

 

Μεγάλη η συζήτηση και μας περιμένουν πολλά. Θα μάθουμε πολλά, και για το αληθινό πρόσωπο του κόσμου, αλλά και γι΄ αυτά που πραγματικά έχουν μέσα μας βαρύτητα και αξία.
Εγώ, σήμερα, μοιράζομαι μαζί σου μία μόνο σκέψη: Τη σκέψη του φόβου. Θαρρώ πώς, ανάλογα του τι φοβάται ο άνθρωπος, μπορούμε να καταλάβουμε τι αληθινά πιστεύει. Αν κάποιος για παράδειγμα έχει για μεγαλύτερο φόβο του τη μείωση των κερδών του, τι πιο φυσικό να συμπεράνουμε πώς το πρώτο στήριγμα στη ζωή του είναι τα υλικά πράγματα. Το ξέρω πως η σκέψη αυτή είναι υπεραπλουστευμένη και πώς, στην κάθε ψυχή, όχι ένας, αλλά φόβοι πολλοί έχουν πιαστεί χέρι-χέρι και χορεύουν μέσα μας σαν τρελοί. Ήθελα μόνον να χρησιμοποιήσω τη σκέψη αυτή σαν μία μικρή γέφυρα, να φτάσουμε στα δικά μας:

 

Και στην Εκκλησία μας υπάρχει ο φόβος, και μάλιστα δύο λογιών. Ο πρώτος φόβος έχει τη ρίζα του σε μία πνευματική αναπηρία κι έχει να κάνει με την έλλειψη αγάπης. Γι΄ αυτό και ο Απόστολος Παύλος μας θυμίζει πως η αληθινή αγάπη διώχνει τον φόβο.

Υπάρχει και ο φόβος από την έλλειψη πίστης. Η πίστη πως βρισκόμαστε διαρκώς κάτω από την προστασία ενός επουράνιο Πατέρα, γαληνεύει την ψυχή και δεν την αφήνει να οδηγηθεί στον πανικό.

 

Και οι άγιοι όμως φοβούνται. Όχι μήπως χάσουνε ένα περιουσιακό στοιχείο, ούτε μήπως κάτι τους συμβεί που θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Εκείνοι φοβούνται μήπως χάσουν την επαφή τους με το Θεό και τους ανθρώπους. Φοβούνται μήπως, εξαιτίας των αμαρτιών τους,  αφαιρέσει ο Θεός από την ψυχή τους τη δυνατότητα να αγαπούν, τη δυνατότητα να επικοινωνούν, τη δυνατότητα να παραδίδονται σ΄ Αυτόν και στο όνομά Του, να διακονούν τους ανθρώπους.

 

Λέω λοιπόν, τις μέρες αυτές, να αποκτήσουμε αυτόν τον ευγενικό φόβο, μήπως δηλαδή απομονωθούμε και βυθιστούμε σε μία μελαγχολική μοναξιά. Αλλά και φόβο μήπως, άνθρωποι που μας χρειάζονται και στηρίζονται πάνω μας, στερηθούν από δική μας υπαιτιότητα την παρουσία μας.

 

Στον διαδικτυακό αυτό χώρο μας ενώνει η επιθυμία να διακονήσουμε την Εκκλησία μέσω του έργου της Κατήχησης. Υπό τις παρούσες συνθήκες, το έργο αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη μορφή που το ξέραμε. Αναρωτιέμαι: Θα μείνει ζωντανή η διάθεσή μας για προσφορά στα παιδιά μας; Θα γεννήσει η αγάπη μας γι΄ αυτά νέους τρόπους επικοινωνίας;

 

Η ιστοσελίδα μας, κάμποσα χρόνια τώρα, θέλησε να γίνει εργαλείο Κατήχησης και εμπλουτισμού μυαλού και ψυχών για να πάρει το κατηχητικό έργο, νέο περιεχόμενο και να ατενίσει νέους ορίζοντες. Ευκαιρία τώρα, να γίνει και γέφυρα που θα σπάσει την απομόνωση και θα κρατήσει ζωντανούς τους δεσμούς με τα παιδιά μας. Γι΄ αυτό, θα συνεχιστεί κανονικά η ανάρτηση των διαδικτυακών μαθημάτων με την ελπίδα να φτάσει μέσα από σας το μήνυμα της πίστης και της Ελπίδας ως το τελευταίο κατηχητόπουλό μας.

 

Έχουμε πει πολλές φορές, πως τα διαδικτυακά μέσα έχουν τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζουν τα πάντα. Στις ταραγμένες μέρες που περνάμε, έχουν αναλάβει δυστυχώς πολλές φορές το ρόλο να πολλαπλασιάσουν το φόβο και τη σύγχυση. Εμείς, ας τα χρησιμοποιήσουμε για να πολλαπλασιάσουμε την αγάπη και την ελπίδα. Καλά το ξέρετε πώς τα μέσα προσφέρουν άπειρες δυνατότητες. Ας τις χρησιμοποιήσουμε για καλό. Ας αναζητήσουμε ψυχές που, λόγω των καταστάσεων, αρμενίζουν μόνες κι ας γίνουμε ένα σωσίβιο, μία μικρή βαρκούλα συντροφιάς στο πέλαγο της μοναξιάς τους. Στις πρωτόγνωρες αυτές στιγμές ας κάνουμε πρωτόγνωρα πράγματα.

 

Και ένα από αυτά; Μία νέα διαδικτυακή τάξη κατηχητικού, ποτισμένη από την ίδια παλιά συνταγή: Αγάπη και ζεστασιά σαν χάδι στο μάγουλο της ψυχής του κάθε παιδιού.

 

Καλή δύναμη! Μακάρι η δοκιμασία αυτή να μας κάνει καλύτερους και σοφότερους. Κυρίως όμως να μας κάνει αγιότερους.­

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ Catichisi.gr

Αγαπητοί μας κατηχητές και κατηχήτριες, πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ βοηθητικό για τα μέλη των κατηχητικών μας σχολείων και των νεανικών μας συντροφιών να έρθουμε σε επαφή μαζί τους αυτές τις δύσκολες ώρες. 

Μπορούμε να αποστείλουμε, μέσω email ή social media, το μάθημα που ταιριάζει περισσότερο στις ηλικίες τους από τα κατωτέρω και για τα μικρότερα παιδιά, σελίδες για ζωγραφική, ιδέες για χειροτεχνία, τραγούδια, υλικό από την εορτή της 25ης Μαρτίου, ώστε να περνούν δημιουργικά και εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους στο σπίτι.

Στη συνέχεια, να επικοινωνούμε μαζί τους στηρίζοντας τους, λύνοντας απορίες και ζητώντας από τα μικρότερα παιδιά να μας αποστείλουν, τις ζωγραφιές τους, τις κατασκευές τους κλπ. ώστε να μας αισθάνονται κοντά τους, φίλους και συμπαραστάτες.

Επίσης, να τους προτρέψουμε να παρακολουθήσουν τους Χαιρετισμούς και την Θεία Λειτουργία από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο και να ορίσουμε μία συγκεκριμένη στιγμή της ημέρας για συμπροσευχή λίγων λεπτών. 

Σκέψεις στο ευαγγελικό και αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής (Βοήθημα για τους κατηχητές)
Ηλία Λιαμή, Δρ.Θεολογίας, Αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας catichisi.gr
1. "ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ;"
iStock 000013345813Small-1

 

 2. ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Προσευχή για την έναρξη και τη λήξη του μαθήματος

β. Στίχοι από τη Γ' & Δ' Στάση των "Χαιρετισμών"
24prayer

γ.“Τον Σταυρόν Σου προσκυνοῦμεν..."

24prmes

δ."Κύριε των Δυνάμεων..."
21pr2

mp3.jpg
Πατήστε το εικονίδιο για να ακούσετε το mp3 του τροπαρίου.
Ως εφύμνιο σε κάθε στίχο του 150ου ψαλμού ψάλλεται το ικετευτικό τροπάριο «Κύριε των δυνάμεων…»
Τα παιδιά μαθαίνουν να ψέλνουν το τροπάριο ακούγοντας το ηχητικό αρχείο. Το επαναλαμβάνουν ενώ ακούνε τους στίχους του ψαλμού.

"Το κουτάκι με τις προσευχές"- Δραστηριότητα
Κόψτε σε λωρίδες -κατά παραγράφους ή ακόμα και προτάσεις- τις σελίδες των προσευχών που έχετε διαβάσει μέχρι τώρα στο κατηχητικό, καθώς και αυτές που έχουν γράψει τα παιδιά.  Αυτά τα χαρτάκια τα βάζετε σε ένα κουτί. Αφού διαβάσουν τα παιδιά την προσευχή που έχετε ορίσει για κάθε μάθημα, κάθε παιδί παίρνει από το κουτάκι ένα χαρτάκι και διαβάζει μία παράγραφο από μία προσευχή. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνουμε 5-10' από την εβδομαδιαία συνάντηση για την προσευχή, αφού έχουν ανάψει τα παιδιά το καντήλι και το θυμιατό. Στόχος είναι να μάθουν να προσεύχονται, να αισθάνονται την ενότητα των μελών της εκκλησίας και τη δύναμη της κοινής προσευχής.
Untitled

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
PR

 

 3.Η Στενή Πύλη

24km  24kdr  24kz
Από το κατηχητικό βοήθημα για παιδιά δημοτικού σχολείου Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς
"ΠΙΣΤΕΥΩ  / Η μαθητεία" Συγγραφείς: Πρεσβυτέρα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ-ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ, ΣΤΕΛΛΑ ΠΛΑΤΑΡΑ


4. Η αυταπάρνηση του Σταυρού
Θέματα κατηχητικών συναντήσεων για παιδιά κατωτέρου κατηχητικού σχολείου Ι.Μ.Κερκύρας 
"ΚΑΡΠΟΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΩΝ: ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΖΩΗ ΜΑΣ"

5. Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως
24kat

 6. "Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ" 

 Pisti22a  24pdcross

 Θέματα κατηχητικών συναντήσεων Ι.Μ.Κέρκυρας "ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ" 

Σταυρος
Έντυπο του μαθήματος με εικόνες για ζωγραφική. Επιμέλεια: Χ.Τσιμούρη 

22m1  22dr  22p  22ep  22b 22v
7. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Από το κατηχητικό βοήθημα Ι.Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού
"ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ  Ένα βιβλίο θησαυρός"

8. Δραστηριότητες από το βιβλίο "25 Μαρτίου"
Πηνελόπης & Μαρίας Μωραϊτου
        

9."Ο Θεός θέλει να αγαπούμε την πατρίδα μας" - Ιστορία της Εσθήρ
Pisti22b
Θέματα κατηχητικών συναντήσεων Ι.Μ.Κέρκυρας "ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ" 
10. Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΛΟΓΓΙΝΟΣ Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΣ (16 Οκτωβρίου)
 Agiotita22

Θέματα κατηχητικών συναντήσεων Ι.Μ.Κέρκυρας  "ΑΓΙΟΤΗΤΑ, Η ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ"
11.OΙ ΑΓΙΟΙ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (9 Απριλίου & Τρίτη του Πάσχα)
Agioi22 
Θέματα κατηχητικών συναντήσεων Ι.Μ.Κέρκυρας "ΑΓΙΟΙ ΓΙΝΕΣΘΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΑΓΙΟΣ ΕΙΜΙ"

12. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑΤΑΛΙΑ
20m 20my 20mtr 20mp 20mz1 20mz2 20mdr

ΠΙΣΤΕΥΩ-Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Κατηχητικό βοήθημα για παιδιά δημοτικού σχολείου Ι.Μ.Πειραιώς
Πρεσβ. Βασ.Τσουκάτου Κορωναίου-Στ.Πλαταρά

Εισαγωγικά βιβλίου
Πατήστε τα εικονίδια για να δείτε το μάθημα
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Βασικός δογματικός στόχος, σχεδιάγραμμα, διήγηση, σύνθημα, αποτελέσματα, πιθανές δυσκολίες, πηγές, ύμνος, τραγούδι, δραστηριότητες, ζωγραφική

Δείτε τα προηγούμενα μαθήματα της σειράς

"ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ"-ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Κατηχητικό βοήθημα 2017-18 Ι.Μητροπόλεως Κέρκυρας, Παξών & Διαποντίων νήσων

13. Η σημασία της Ιερωσύνης
(Απόστολος Τίτος)
20k

Δείτε τα προηγούμενα μαθήματα της σειράς

14. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Επιλέξτε και από τη Συλλογή Διδακτικών ταινιών για παιδιά
v.ch

Κατηχητικό βοήθημα Ι.Μ.Λευκάδος & Ιθάκης "Η ΖΩΗ ΤΟΥ, ΖΩΗ ΜΑΣ"
Επιμέλεια: π.Ιωαννίκιος Ζαμπέλης

15. Το Σύμβολο της Πίστεως
20z
Πατήστε εδώ για να δείτε προηγούμενα μαθήματα της σειράς

 

16. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το πραγματικό νόημα της Μ.Τεσσαρακοστής. Επίσης, να γίνουμε εμείς οι κατηχητές συνοδοιπόροι τους σε αυτό το ταξίδι, με λειτουργικές ευκαιρίες όλης της ομάδας μας, με συζητήσεις και δραστηριότητες, με πράξεις αγάπης, που θα βοηθήσουν τα παιδιά να βιώσουν αυτήν τη μοναδική περίοδο και να καλλιεργήσουν την πίστη τους. (Επιλέξτε δραστηριότητες και μαθήματα που ταιριάζουν περισσότερο στις ηλικίες και το φύλο των παιδιών του κατηχητικού σας.)


Πατήστε το εικονίδιο για να διαβάσετε το μάθημα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
21sar2

Επιμέλεια: Χ. Τσιμούρη

ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

21sarm1  21sarm2  21sarm3
Για παιδιά από Ε' δημοτικού & εφήβους

21sarm4
Για παιδιά από Α' δημοτικού
Επιμέλεια: Χ. Τσιμούρη

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ Ή ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ
21xair
Επιμέλεια: Χ. Τσιμούρη


21xair2
1η σελίδα για παιδιά από Ε' δημοτικού & εφήβους

Δ' ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ. Μία σελίδα με τους οίκους της Δ' Στάσης (διήγηση, θέμα, ποιος απευθύνει τον χαιρετισμό, εφύμνιο)Για παιδιά από Γ' δημοτικού & εφήβους

Δ' ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
α. Μία σελίδα με τους οίκους της Δ' Στάσης (διήγηση, θέμα, ποιος απευθύνει τον χαιρετισμό, εφύμνιο)
24xair
Για παιδιά από Γ' δημοτικού & εφήβους

β. Η Δ' Στάση των Χαιρετισμών με νεοελληνική απόδοση και εικόνες

24xairanal10  24xairanal11  24xairanal12

Για παιδιά από Ε' δημοτικού & εφήβους
Δίνετε στα παιδιά του κατηχητικού σας να διαβάσουν τους οίκους σε νεοελληνική απόδοση, για να καταλάβουν τη σημασία τους και να προετοιμαστούν για τη Δ' Στάση των Χαιρετισμών. Μπορούν να έχουν μαζί τους τις σελίδες στην εκκλησία -ακόμα και μέσα στο βιβλιαράκι τους- ώστε καθώς απαγγέλει ο ιερέας τους οίκους, να διαβάζουν την μετάφραση και να θυμώνται αυτά που είπατε στο κατηχητικό. Εάν δεν έχετε δυνατότητα να τα εκτυπώσετε, μπορείτε να τα προβάλλετε μέσω βιντεοπροβολέα για να τα διαβάσουν τα παιδιά.
Επίσης, καλό είναι να φροντίσετε, όλη η ομάδα του κατηχητικού να συγκεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος του ναού (π.χ. στο γυναικωνίτη), για να συμμετέχετε όλοι μαζί στην Ακολουθία των Χαιρετισμών. Έτσι, όποια στιγμή και αν έρθουν στην Εκκλησία, θα γνωρίζουν που θα βρουν την ομάδα τους και τον κατηχητή τους. Τέτοιες ευκαιρίες κοινής λειτουργικής ζωής θα ενώσουν τα μέλη της ομάδας σας μεταξύ τους, αλλά κυρίως με το Θεό και θα μείνουν ανεξίτηλες μέσα τους.
17.ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!"
(Από τις Πράξεις των Αποστόλων)

Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
19o μάθημα: H oμιλία του Παύλου στην Έφεσο
22zoume

Δείτε και τα προηγούμενα μαθήματα της σειράς
z

18. ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ"
Γεροντικό και άγιοι (για παιδιά δημοτικού)

Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
19ο μάθημα: H Θεία Ευχαριστία - Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (13 Νοεμβρίου)
22vrisko

Δείτε και τα προηγούμενα μαθήματα της σειράς
vr

19.ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΟΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ"
  Ι.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

O ΑΓΙΟΣ KAΛΛΙΟΠΙΟΣ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ (7 Απριλίου)
22nioti  22nioti1  22nioti2

Τα παιδιά να κολλήσουν την εικόνα του Αγίου σε χαρτόνι ή ξύλο και να την τοποθετήσουν στο εικονοστάσι του κατηχητικού, όπως και τις υπόλοιπες της συλλογής. Ανατυπώστε σε ανάλογα αντίτυπα τις μικρές εικονίτσες, κόψτε τις και μοιράστε στα παιδιά για το εικονοστάσι του σπιτιού τους ή τη συλλογή τους στην κατηγορία ΑΓΙΟΙ του ντοσιέ τους. Για τη συλλογή τους μπορείτε να τους προτείνετε σελίδες ή πλαστικές θήκες, όπως προτείνουμε κατωτέρω.
saints  752835

Δείτε και τα προηγούμενα μαθήματα της σειράς
nioti

20.ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ
  23mg
ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 
  1.kap
"Καπετάνισσες 1821"
Αγγελικής Καψάσκη-Σπύρου Λάμπρου
  2.fl
"Είσαι το φλάμπουρο"
Αγγελικής Καψάσκη

(Παιδική χορωδία Ι.Μ.Δημητριάδος και Αλμυρού)
  3.per
"Περήφανοι όλοι"
Πασχάλη & Olympians

Επιλέξτε από τη συλλογή τραγουδιών για τα κατηχητικά

TR

21.ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ
"Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"
του π.Γεωργίου Χριστοδούλου
Σταυρολεξο Πασχα 

22. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Γ' ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ- ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

24zs

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

1evag  2evag  3evag  4evag  5evag 

 ΟΙ ΗΡΩΕΣ

1  2  3
4  5  6  7
  8  9  10

Επιλέξτε ζωγραφιά από τη Συλλογή του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Catichisis
z

23. ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ
22craft

24. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
Επιλέξτε από τη Συλλογή Διδακτικών ταινιών για παιδιά

v.ch

25. ΠΑΙΧΝΙΔΙ

"ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ"
Το επιτραπέζιο παιχνίδι της Μεγάλης Σαρακοστής
catechetic games for the holy week c1
Από τη συλλογή Κατηχητικά παιχνίδια για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα
Κέντρου νεότητος Ι.Μ.Λευκάδος & Ιθάκης
ej

Επιλέξτε από τη συλλογή παιχνιδιών για προσχολική ηλικία και παιδιά δημοτικού
paix

26. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
3

Επισκεφτείτε το ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
της ιστοσελίδας catichisi.gr

 Πατήστε εδώ για να δείτε τις προτάσεις της εβδομάδας για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ορισμένες από αυτές μπορούν να διαμορφωθούν για παιδιά δημοτικού σχολείου.  Σχεδιασμός-Επιμέλεια αναρτήσεων: Χρυσούλα Τσιμούρη

Site Created by Pixel Orange