Παραμύθια

Επιμέλεια: Νίκος Σαμπαζιώτης-Παιδικός Σταθμός Ι.Μ.Πειραιώς

Επιμέλεια: Νίκος Σαμπαζιώτης-Παιδικός Σταθμός Ι.Μ.Πειραιώς
 
Επιμέλεια: Νίκος Σαμπαζιώτης-Παιδικός Σταθμός Ι.Μ.Πειραιώς
Δραματοποιημένο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ηλία Λιαμή

(Πατήστε το εικονίδιο να διαβάσετε το παραμύθι)
" Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ, αποτελεί ένα καινούργιο παραμύθι, στηριγμένο στις εικόνες και την ατμόσφαιρα των Ελληνικών παραδοσιακών παραμυθιών. Στοχεύει, μέσα από την πλοκή, να δώσει απάντηση σε σημερινά αδιέξοδα, αφήνοντας όμως τους μικρούς θεατές να φτάσουν μόνοι τους στα συμπεράσματά τους.
Η φιλία, η επανόρθωση και η προσωπική ευθύνη του καθενός για το μέλλον του κόσμου είναι οι βασικές έννοιες, που, μέσα από την αφήγηση, τη δραματοποίηση και το τραγούδι, επιδιώκουν να δώσουν νόημα στην εορταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, αλλά και να μεταδώσουν ευαισθησία και αισιοδοξία σε καιρούς που τα χρειάζονται πολύ.
Η πρωτότυπη σύνθεση και η πρωτοποριακή σκηνοθεσία, καθώς και η παρουσία των παιδιών επί σκηνής που παίζουν και τραγουδούν, γίνονται γέφυρα για τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, αλλά και επιστροφής στην πραγματικότητα, που περιμένει την παιδική ματιά, για να αντισταθεί στο διάχυτο γκρίζο, που απειλεί το χρώμα της μεγάλης γιορτής. " Ηλίας Λιαμής
 
"Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν δυο φίλοι:
Ο Μανιός και ο Καλούδης.
Είχαν μεγαλώσει μαζί και ήταν αχώριστοι.
Ζούσανε σ΄ ένα φτωχό χωριό, σε μια πλαγιά της Πίνδου. Χωράφια μεγάλα δεν υπήρχανε για να δώσουνε πολύ σοδιά και τα ζωντανά ήταν λίγα, ίσα να δίνουν λίγο γάλα. Μια μόνο φορά το χρόνο, κάθε σπίτι έσφαζε ένα ζώο, και με το κρέας του πέρναγε η οικογένεια όλη τη χρονιά.
Παρ΄ όλ΄ αυτά ο άνθρωποι ήταν χαρούμενοι. Κάθε πρωί καλημερίζονταν. Για τις δουλειές του καθενός, μαζευόταν όλο το χωριό.
Τα βράδια, σε καμιά πόρτα δεν έμπαινε κλειδί.

Μόνο οι δυο φίλοι, ήτανε πάντα χολωμένοι. Όλα τους φαινόντουσαν λίγα. Ποτέ δε χόρταιναν, ποτέ δεν γέλαγαν.
Περπάταγαν μαζί στα σοκάκια του χωριού, κι όλα τους ενοχλούσαν.
«Δεν είναι ζωή εδώ πέρα», έλεγε ο Μανιός.
«Μόνο φτώχια και μιζέρια», συμπλήρωνε ο Καλούδης.
Μέχρι που αποφάσισαν να φύγουν για να βρουν την τύχη τους......
 
Διαβάστε τη συνέχεια

Site Created by Pixel Orange